Britse humor?

In het verzamelen van opmerkelijk nieuws heb ik mij deze week maar eens beperkt tot het Verenigd Koninkrijk. Want hoewel toch niet echt groot, blijken die eilanden voldoende opmerkelijke geesten te herbergen om voor een rariteitenkabinet aan berichten te kunnen zorgen. Kijkend naar wat er bijvoorbeeld de afgelopen zeven dagen zoal aan curiosa is geproduceerd, moet je al snel konkluderen dat er kennelijk een bron van waarheid schuilt in de bewering dat er zoiets als echte Britse humor bestaat.

Een gevangene in de HMP Leyhill-gevangenis in de Engelse stad Bristol was de rapmuziek van zijn jongere medegedetineerden zó zat, dat hij besloot te ontsnappen. Ook werd hij er gek van dat steeds werd gevraagd of hij drugs wilde kopen van zijn jonge celmaten. De 58-jarige Robert Stevens, veroordeeld voor het plegen van een overval, liep na zijn ontsnapping naar het dichtstbijzijnde dorp. Daar wist hij twintig dagen op vrije voeten door te brengen. Uiteindelijk werd hij opgepakt door de politie toen hij nietsvermoedend bij een wedkantoor zat. De ontsnapte man gaf toe te zijn weggelopen van de “dagelijkse terreur” en kreeg tien maanden extra detentie bovenop zijn 6,5 jaar straf. Stevens advocaat Jamie Porter probeert de motivatie voor de ontsnapping uit te leggen. “Hij zat in een zeer luidruchtige vleugel, waar rapmuziek dag en nacht werd afgespeeld. Stevens heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag. Het was gewoon een impulsieve daad. Het is vrij duidelijk dat hij in de toekomst geen misdaad meer zal plegen.” Stevens hoeft van rechter Roger Jarvis geen coulante aanpak te verwachten. “Dat is de prijs die je betaalt als je een misdaad pleegt en je naar gevangenis moet. Gedetineerden die ontsnappen, moeten zo gestraft worden, dat dit de andere gevangenen doet afschrikken.”

In de Britse stad Blackburn heeft een zakenman twee vrouwen bespoten met zijn eigen urine. De man deed dit met behulp van een waterpistool. De 56-jarige Ian Wilson werd vlak na zijn daad opgepakt. De agenten stelden vast dat er urine in zijn wapen zat. In de rechtbank liet Wilson weten dat hij geen verklaring voor zijn gedrag had. Vermoedelijk was de man in de war na de breuk met zijn vrouw. De Brit is inmiddels vrijgelaten, op voorwaarde dat hij zich netjes gedraagt en een boete betaalt van 60 euro. Het waterpistool is in beslag genomen. Wilson schaamt zich voor zijn gedrag en krijgt psychische hulp, laat zijn advocaat weten.

Gemini Smith uit het Britse Cramlington, heeft haar borsten laten vergroten via crowdfunding. Wildvreemden kwamen de 23-jarige vrouw massaal te hulp via internet en daardoor kon ze haar cup-DD betalen. Smith kon haar volle boezem via de website Myfreeimplants.com laten vergroten. Kennelijk wilde iedereen de Britse vrouw steunen en al snel had ze ruim 5.000 euro op haar rekening staan. Genoeg voor een borstvergroting. “Toen ik het geld ontving was ik totaal door het dolle heen!” Voor de operatie voelde Smith zich net een 12-jarig jongetje. “Ik droeg altijd wijde shirts om te verbergen dat ik niks had, ik haatte mijn borsten!”, zegt Smith. “Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid sinds de ingreep en ik heb zelfs vrienden aan de website overgehouden.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Britse humor?

  1. sjoerd zegt:

    De meeste vrouwen met een dubbel D zouden blij zijn met een maatje minder…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s