Het wonder ‘Zuiderlucht’

Of andere delen van Nederland een dergelijk periodiek kennen, weet ik niet. Maar vast staat voor mij dat Limburg, Nederlands en Belgisch, trots mag zijn op het cultureel magazine ‘Zuiderlucht’ dat iedere maand verschijnt in een oplage van 13.000 en dat via 220 distributiepunten gratis wordt verspreid. En dat dat met succes gebeurt, kan opgemaakt worden uit het feit dat het al aan de achtste jaargang bezig is zonder dat er ook maar een centje subsidie bij kijken komt. Zuiderlucht voorziet duidelijk in een behoefte. Wat ook afgeleid kan worden uit het gegeven dat de exemplaren in no time hun weg naar alle nieuwsgierige lezers hebben gevonden. Wat des te verheugender is omdat er werkelijk op niveau informatie wordt verstrekt over alle mogelijke cultuuruitingen, die aktueel zijn dan wel direkt betrekking hebben op Limburg. En dat er kwaliteit geboden kan worden, blijkt wel uit de lijst van medewerkers die op enige manier in hun vakgebied een reputatie verworven hebben. Namen als Leon Verdonschot, Paul van der Steen, Cyril Offermans en Paul Depondt staan garant voor bijdragen die er toe doen.

Zoals de maart – editie ook alleen maar kon verbazen met behartenswaardige artikelen over de overzichtstentoonstelling van Michael Borremans in het BOZAR in Brussel, het verhaal over singer-songwriter Blaudzun en uitgebreide interviews met de debuterende schrijfster Ann Thijssen en de weduwe van de fameuze Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers, die haar wortels in Cadier en Keer blijkt te hebben en ook te koesteren. Daarnaast bevat Zuiderlucht uitgebreide agenda’s van en vooruitblikken op komende culturele gebeurtenissen en wordt ook nog eens teruggekeken op waar en wanneer in de afgelopen maand kunst in Limburg er toe deed of aan de orde was. Waardoor je als kunstliefhebber dankzij dit magazine helemaal voor niks en nop bij de les en bij de tijd blijft. Vertel mij waar dit nog kan en voorkomt in het Nederland van vandaag. Dit wonder dat ‘Zuiderlucht’ heet en dat ook digitaal te volgen is op www.zuiderlucht.eu en dat ik iedereen van harte kan aanbevelen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s