Minnaars en echtgenoten

Waar of niet waar: “Goede minnaars zijn ongeschikt als echtgenoot, en van een echtgenoot kun je niet verlangen dat hij ook nog je minnaar is.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

6 reacties op Minnaars en echtgenoten

 1. Margo zegt:

  Wat is je definitie van een minnaar?

 2. sjoerd zegt:

  Moet toch samen kunnen gaan…

 3. Dhyan zegt:

  Als oefening kunst baart verklaard dat het zijn van een goede minnaar en de veelheid van contacten doen hem wellicht niet specifiek naar die éne, die hem tot echtgenoot degradeert, verlangen. Omgekeerd is een echtgenoot toegewijd en zou deze juist ook een goede minnaar kunnen zijn, ware het niet dat deze vaak minder stoer en mannelijk is als de vrouw zou willen.

  • robschimmert zegt:

   Is dat nou werkelijk zo dat vrouwen stoere en mannelijke partners willen? Of zou dit nu een typisch voorbeeld zijn van mannelijke projectie?

   • fairlytrue zegt:

    Vrouwen willen een lieve, zorgzame en intelligente partner. Maar het oog wil ook wat. Maar ik spreek voor mezelf, hoewel ik denk dat veel vrouwen er zo over denken.

    • Dhyan zegt:

     Het zal wel instinct zijn dat het mannetje blijft en het broedsel niet aan de zorg van het vrouwtje alleen overlaat zodat het vrouwtje een voorkeur heeft voor een lieve zorgzame partner. Anderzijds staat, door de natuur ingegeven, viriliteit voor moed, mannelijkheid en dapperheid en dat draagt bij aan het voortbestaan van het ras zodat aan een stoer dominant mannetje daarnaast ook wel de voorkeur zal worden gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s