Baloise session

Een fervent televisiekijker ben ik zeker niet. Het overvloedig aanbod is aan mij niet besteed, met als gevolg dat ik mijn radio – en tv – gids bijvoorbeeld de deur uit heb gedaan. Ik probeer zonder die leidraad zo hier en daar een graantje mee te pikken, hoewel dat ook steeds minder over houdt. Maar soms kun je geluk hebben en dan meestal ook nog door een stom toeval, zoals mij dat gisteren trof, toen ik mijn gewoonte getrouw de sudoku in NRC Handelsblad was aan het oplossen en mijn oog viel op een annonce in de mediarubriek van die krant. Die stuurde mij naar een uitzending op de cultuurzender Arte, op de late zaterdagavond, om 23.50 uur. Op dat tijdstip zou daar een registratie te zien zijn van een concert dat Eric Clapton samen met wat andere eminences grises uit het popcircuit had gegeven. Daarbij genoemde namen als Andy Fairweather Low, Paul Carrack, Chris Stainton triggerden mij dusdanig dat ik mijn toestel op die tijd op die zender afstemde om vervolgens gedurende anderhalf uur meer dan verrast te worden door een uitermate geïnspireerd optreden van mister ‘Slowhand’, Eric Clapton, met zijn companen.

Oud werk van bijvoorbeeld Paul Carrack uit zijn tijd bij Ace en Mike and The Mechanics werd in een nieuw jasje gedaan door de virtuoze en geïmproviseerde inbreng van Clapton himself. En zo gingen de negentig minuten in een ommezien voorbij, werden ze weggespeeld door senioren die weer eens op hun best waren, nooit over the top, in balans, nadat en omdat ze alles al een keer gezien en meegemaakt hadden. Met dus als resultaat dit gloedvolle concert tijdens een festival in Basel, dat de welluidende naam van ‘Baloise session’ had meegekregen. Na afloop werd ik mij ervan bewust dat dit hele concert door mij wel onder ieders aandacht gebracht kon worden, maar dat dat verder weinig zoden aan de dijk zou zetten omdat de programma’s van Arte nu eenmaal niet onder het regime van “Uitzending gemist” vallen, veronderstelde ik. Maar laat ik nu tegen de meevaller zijn aangelopen dat het hele concert wel op You Tube terug te vinden is onder de volgende link

http://www.youtube.com/watch?v=rdvH1BRm1MI

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Baloise session

  1. sjoerd zegt:

    Die moet ik later in de avond nog eens opnieuw opzetten. Het begin is in ieder geval prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s