Hilarische berichten

De oogst van een weekje volgen van de media liegt er opnieuw niet om en leverde alweer drie hilarische berichten op, die op zich weer een selectie vormden van alle larie en verrassingen die persagentschappen, kranten en tv – en radiostations menen te moeten melden om zich vooral te kunnen onderscheiden.

Een verwarde man is woensdagavond met zijn auto een Parijs metrostation ingereden. Hij dacht dat het een parkeergarage was. De chauffeur was hard op zoek naar een parkeerplek op de Champs Elysées. Het metrolicht van station Chaussee D’Antin deed de man denken aan een parkeergarage en hij reed van de trap af. Hij zag zijn fout pas toen hij al enkele treden naar beneden was gereden. Hij stond geblokkeerd en moest zijn auto uitstappen. Ondertussen maakten tientallen voorbijgangers foto’s van de blunder. De politie ondervroeg de man en nam een alcoholtest af, maar de man bleek broodnuchter. Het is niet de eerste keer dat een automobilist het station voor een parkeergarage aanziet. Vorig jaar stond er ook al een auto op de trap vast.

Een voormalig inspectieambtenaar van de Amerikaanse stad Bergen heeft meer dan 460.000 dollar (ruim 330.000 euro) gestolen van de stad. Thomas Rica bekende woensdag dat hij ongeveer 25 maanden lang bij elkaar 1,8 miljoen parkeerautomaatkwartjes had gestolen uit het overheidsgebouw waar het parkeergeld werd opgeslagen. Rica zag de kans om meerdere keren de kamer binnen te lopen waar het geld lag opgeslagen. Na een bezoekje verliet hij steeds met volle zakken het pand. In januari vorig jaar verloor hij zijn baan, omdat ontdekt was dat hij 500 dollar aan kwartjes had gestolen. Bij nader onderzoek bleek dat de ambtenaar veel meer geld in eigen zak had gestoken. De 43-jarige Rica is veroordeeld voor drie gevallen van diefstal en moet het dorp, van ongeveer 25.000 inwoners, terugbetalen. Hij krijgt daar vijf jaar de tijd voor, precies de lengte van zijn proeftijd.

Een Britse man was zo boos dat hij zijn online bestelling niet geleverd kreeg dat hij besloot de verkoper alle werken van Shakespeare op te sturen. In losse sms’jes. De 24-jarige Edd Joseph kocht enkele weken geleden op internet voor 80 pond (95 euro) een Playstation 3 met diverse spellen. Hij betaalde wel, maar kreeg de console niet geleverd. “Ik was zo geïrriteerd dat ik een manier wilde bedenken om meer macht over de situatie te krijgen omdat ik me zo hulpeloos voelde”, legt Joseph uit. De man wilde eerst sms’en dat hij het adres van de verkoper had achterhaald, maar besloot uiteindelijk alle werken van Shakespeare op te sturen in losse sms’jes. Joseph heeft een abonnement met onbeperkt sms’en en ontdekte dat hij tekst van internet kon kopiëren naar sms’jes. Hij kon in één keer een heel boek kopiëren en hoefde slechts één keer op verzenden te drukken. Zijn telefoon verstuurt de tekst vervolgens als losse sms’jes met maximaal 160 tekens per bericht. Inmiddels heeft de Brit al 22 stukken zoals Hamlet, Macbeth en Othello verstuurd. In totaal kreeg de verkoper 17.424 sms’jes. De overige 15 werken van Shakespeare verwacht Joseph de komende dagen te versturen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hilarische berichten

  1. sjoerd zegt:

    Het laatste is een mooie stunt, ga die maar eens verwijderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s