De botte bijl van Wilders

Dronken geworden door het succes en verblind door de kans op de macht lijkt hij nu toch te gaan vallen in het zwaard dat hij zo vaak hief naar zijn tegenstanders en minderheden. Hij blijkt niet intelligent genoeg om doordrongen te zijn van het besef dat zo’n wapen altijd twee kanten heeft, tweesnijdend is, dus zich ook tegen hem kan keren. Waar dan nu meer en meer sprake van is na zijn gewraakte uitspraken op de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen. Daar heeft Wilders zijn hand namelijk danig overspeeld met zijn gezegden over Marokkanen. En nog had ik mijn mond erover gehouden omdat ik mij aan mijn belofte gebonden wist om er verder het zwijgen toe te doen als het over deze man, deze haatzaaier ging. Maar nu uit onverdachte hoek, namelijk daar waar de echte ervaringsdeskundigheid heerst, dus in Duitsland, bij het Deutsche Presse Agentschaft, de vergelijking getrokken wordt met Josef Goebbels, ken ik mij ook weer het recht van spreken daarover toe.

Omdat de paralel te treffend is en het verder daarom ook voor de hand ligt om die paralel met de nazi-leer te trekken. Want waarom zou je dat niet als argument mogen gebruiken tegen de man die er genoeg brood in ziet om eenzelfde toon als Hitler cum suis tegen minderheden aan te slaan? Waar komt die absurde afkeer vandaan, vanwaar dat taboe, met als gevolg dat er met een boog om dat stuk verleden heengelopen wordt, terwijl het zo bruikbaar is om aan je eigen afkeer van de haat die door de PVV wordt verkondigd, uitdrukking te geven. Bij dezen dus. Ik moet er echt niets van weten. Zoals ik evenmin wat heb met al die politici die zich nu ineens van Wilders afwenden dan wel de gelederen van zijn partij verlaten. Als ratten verlaten zij het zinkend schip, waar zij zich als de ware opportunisten steeds thuis hebben gevoeld als dat het tij mee bleek te hebben. Dus van dat volk hoef ik evenmin wat, en nog niet eens zoveel minder als van degene die zolang hun lichtend voorbeeld was, maar nu dus door zijn eigen botte bijl lijkt te worden getroffen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De botte bijl van Wilders

 1. Mack zegt:

  Inderdaad, eens een nazi, altijd een nazi.

 2. Laurent zegt:

  Ik ben het weer eens helemaal met je eens 🙂

 3. sjoerd zegt:

  De man is zelf een allochtoon… en daarnaast ook nog achterlijk als hij dat niet inziet.

 4. Dhyan zegt:

  Sjoerdje ga je mond spoelen..

 5. Emigrant zegt:

  Hopelijk duurt het nieuwe inzicht van de Nederlanders iets langer dan een week. Vier jaar heeft het moeten duren tot men durfde te doorzien wat voor een narcistisch gestoorde rassenhater die Wilders is. Maar als hij weg is zijn er nog altijd die zeer vele stuurlozen die zijn ‘gedachten‘goed wel interessant vinden. Ik ben nog lang niet opgelucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s