Droom van een oudere man

Of hij nou wel of niet is geweest, weet ik eigenlijk niet, zoals het me evenmin interesseert. Rokjesdag of wat daarvoor doorgaat, is aan mij niet besteed. Wat niet wil zeggen dat ik het begin van de lente, de dagen met die al aanwarmende zon niet verwelkom. Integendeel, ze zouden van mij het hele jaar mogen duren, omdat ze tegelijk ook de start van een verschijnsel vormen waar ik mijn ogen maar al te graag wel aan wil wagen. Hoewel de aanblik ervan steeds kortstondig is, maar daarom niet minder aangenaam als het zich in een oogwenk door mijn gezichtsveld verplaatst, daar langs die asfaltweg waar mijn woning zich bevindt en waarop ik met een groot venster een royaal uitzicht heb. Omvangrijk genoeg om in die paar seconden toch die jonge hindes te vangen die zich zo sierlijk en tegelijk sportief bewegen op hun skates.

Met de knieën en ellebogen beschermd en gestoken in een altijd te kort en te strak spijkerbroekje, waardoor de passage altijd sneller gaat dan mijn ogen zouden wensen, maar het beeld toch wat langer beklijft. Desondanks wordt er door mij daardoor niet getreurd omdat de opvolgsters al vlug genoeg daarna en telkens onverwacht opduiken, zo onverwacht dat het er naar uitkijken ten eerste niet loont en verder nutteloos is door de wetenschap en zekerheid dat meer van dit jeugdig fraais op zulke mooie dagen zal passeren en daarmee die dagen zo genietbaar maken en dus voorkomen dat je je maar moet beperken tot dat eeuwige en zoete dromen. Wat vaker het lot van de ouderdom is, zij het dat het ook nog wel eens danig kan meevallen als je tenminste leeft en je ogen open houdt, met je blik niet op oneindig, maar juist op zenden en ontvangen gericht.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Droom van een oudere man

  1. sjoerd zegt:

    Haha, meer dan een vriendelijke oude man kunnen we niet meer worden. De jeugd is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s