De wisseling der seizoenen

We zitten weer middenin de wisseling der seizoenen als maart zijn staart roert, met temperaturen tussen de nul en twintig graden. Met als gevolg dat menige wankelmoedige ziel zich met moeite staande weet te houden en eigenlijk niet raad weet wat met die veranderende omstandigheden aan te vangen. Dikke problemen dus voor deze en gene, zodat je in feite blij mag zijn dat je daar nog geen last van hebt. Wat niet wil zeggen dat daarmee het leven zo gemakkelijk zijn loop neemt richting voorjaar. Want kom er maar eens om om juist in dat klimatologisch niemandsland, in die grensstreek van jaargetijden de echt goede keuzes te maken. Moet het nog stamppot zijn, dus boerenkool of hutspot, of kan de schijf van vijf en wat daarbij hoort echt richting salades en zomer gedraaid worden? En dan dat vervloekte probleem met de kledingkeuzes.

Loop je de ene dag nog met de winterjas, kun je hem de volgende dag weer uittrekken om niet peentjes te gaan zweten. Wanneer is de overjas nog gewenst, of de dikke shawl, en wanneer kun je je zonder jas naar buiten begeven? En nog zijn de keuzeproblemen niet over. Want wat is het goede moment om de tuin echt voorjaars – en zomergereed te maken? Kan er al gespit worden, mogen hortensia’s en lavendel worden gesnoeid, waarmee dan de risico’s van nog komende nachtvorsten op de koop toe worden genomen. Waarmee alleen al gezegd is dat het niet meevalt om op de meest verstandige manier de maand maart en het begin van april door te komen. Oftewel zeg maar eens dat het meevalt om het in dat rare Hollandse klimaat echt goed te doen. Noem je gerust een pikeur als je blindelings en op gevoel altijd de goede keuzes maakt en je nooit een buil valt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De wisseling der seizoenen

  1. sjoerd zegt:

    Ach, de natuur herstelt wel… En voor jezelf is het toch prima zo, in de ochtend lekker koel en in de middag bijna zomers. Het ideale klimaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s