Heuts blijft aan de gang

Over nog geen week vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats, waaraan in mijn gemeente Nuth Fons Heuts als een van de prominente lijstaanvoerders deelneemt namens de partij ‘Burger Belangen Nuth’. De voorgeschiedenis van het ontstaan van die club is op zijn minst opmerkelijk omdat ze vooral gezien moet worden als een afsplitsing van de plaatselijke CDA – afdeling. Namens die partij is Heuts nu wethouder, met een meer dan interessante portefeuille. Maar het CDA wilde verjongen, een kandidatenlijst met weer eens wat andere gezichten om zo de kiezer wat meer te kunnen aanspreken. Het gevolg was dat Heuts, met zijn zeventig jaar of daaromtrent, kon fluiten naar een verkiesbare plaats en dus een wethouderschap of het lidmaatschap van de gemeenteraad wel kon vergeten. Het mengpaneel waarmee hij de lokale transakties en belangen op een ook voor hem aangename manier kon orkestreren en managen, dreigde zo opeens onder zijn handen vandaan te worden gehaald. Waardoor plotsklaps ‘Burger Belangen Nuth’ het levenslicht zag en daarmee het podium ontstond waarop Heuts zijn escapades eventueel zou kunnen vervolgen, in het grensgebied tussen eigen en algemeen belang.

Want daar excelleert hij als geen ander en trekt hij bij uitstek en het liefst aan de touwtjes. En als het even kan met een ruim mandaat van de kiezers van de plaats Nuth zelf voor wie hij die held blijft, omdat hij het allemaal toch maar mooi voor elkaar kreeg en nog krijgt, en die je de misstap van zijn zoon Allan met die wietdrogerij ook niet euvel kunt duiden. Hoewel dat eens te meer aangeeft hoezeer de grenzen tussen legaal en illegaal vervagen als de naam Heuts daarbij valt. Vandaar dat ik er helemaal niet trots op ben dat deze man in de gemeente waar ik woon, nog zijn kansen probeert te pakken en die waarschijnlijk ook zal krijgen. Omdat het meer dan genoeg zegt over hoe hier moraliteit buiten ieder geding blijft, om nog maar over de beleving van normen en waarden bij de doorsneeburger te zwijgen. Want als die werkelijk handen en voeten had en ook nog iets voorstelde, dan was zo’n kandidatuur van die Fons Heuts een wassen neus en kon hij inderdaad naar een plaats in het centrum van de lokale macht van de gemeente Nuth fluiten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s