Drama rond een kruisband

Het moet niet gekker worden, maar het kan ook verkeren. Het zou zo maar allebei kunnen slaan op de geschiedenis de de laatste dagen de sportpagina’s en voetbalprogramma’s beheerst. Alsof ons een nationale ramp is overkomen en het leven in de richting van het Wereldkampioenschap Voetbal zijn zin en betekenis heeft verloren met de afgescheurde voorste kruisband van voetballer Strootman. Met bondscoach van Gaal verbijsterd en in alle staten en een tactisch concept dat zomaar in de prullenmand gedeponeerd kan worden. Omdat Strootman geblesseerd is……..Waarmee alleen al duidelijk is hoe vreemd alles kan lopen. Want was dit niet de man die vanwege zijn eeuwig chagrijn en overkokend fanatisme door de voetballiefhebbers werd uitgekotst en van harte werd uitgezwaaid toen hij besloot om zijn geluk te gaan beproeven bij AS Roma? Leg het mij maar eens uit hoe een land ineens in last kan raken als deze man tot onmisbaar is gepromoveerd op het moment dat hij voor zeker zes maanden is uitgeschakeld. Is het voetbal dan toch die wereld die beheerst wordt door het opportunisme en waar de windvanen het blijkbaar voor het zeggen hebben?

Ik snap het echt niet dat die Strootman plotsklaps grootheden als van der Vaart en Sneijder in de vergetelheid heeft gedrongen omdat hij, zo lijkt het tenminste, die kruisband heeft afgescheurd. Men raakt er niet over uitgepraat. Geen welkomer onderwerp voor de voetbalanalisten dan de blessure van dit Ridderkerks icoon. Want die status heeft die ongelukkige voetballer inmiddels wel verworven. Zo raar kan het dus lopen in de voetballerij dat je de ene dag nog verwenst en verguisd wordt waarna je dan door een ongelukkig toeval en op voorspraak van al die insiders en kenners die natuurlijk ook aan de praat moeten blijven, gepromoveerd wordt naar de sterrenhemel, met in je bezit ook nog eens de sleutel, waarmee we de poort van de wereldkampioenen hadden kunnen openen. Zo stapelgek zijn we intussen geworden en zo heeft het rond Strootman kunnen verkeren, die zijn ogen en oren vermoedelijk ook niet zal kunnen geloven over alle rampspoed die hij, naar dus in brede kring wordt beweerd, over ons heeft gebracht.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Drama rond een kruisband

  1. Mack zegt:

    Van der Vaart is nooit een grootheid geweest en Sneijder een tijdelijke. Strootman doet het heel aardig momenteel, maar of het Nederlands elftal nu afhankelijk is van hem? Robben raakt ook nog wel geblesseerd voor het WK, dat is 98% zeker. We kunnen beter niet gaan.

  2. fairlytrue zegt:

    Sorry maar dat boeit echt geen zinnig mens!

  3. sjoerd zegt:

    Ik had nog nooit van hem gehoord…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s