De lach van Clasina

De gemeenteraadsverkiezingen en de hele campagnes eromheen blijven een bezoeking en worden nooit eens anders. Het is iedere keer weer hetzelfde treurige verhaaltje van over het algemeen goedwillende kandidaten, die meestal als ze gekozen zijn, met elkaar wedijveren in incompetentie. Daarom word ik steeds weer zo moe van alsmaar diezelfde riedel plus de geijkte methoden die maar worden beproefd en afgedraaid. Is er nu nergens een oorspronkelijke geest die het eens heel anders en verrassend aanpakt, vraag je elke vier jaar weer af om meteen weer moedeloos te worden van de plaatsing van de verkiezingsborden, van de affiches achter de vensters met altijd weer die lachende hoofden 1780886_1402545020002670_1580948168_nen last but not least van de flyers waarin de verhalen en beloften zich maar blijven herhalen. Zo gaat het in Nuth al zo’n veertig jaar en ik zou me sterk moeten vergissen als de voorspelbaarheid van de campagnes elders niet even groot zou zijn.

Maar tussen die grauwe middelmaat, die zich dus met een olympisch ritme voor je ogen als kiezer blijft ontrollen, werd ik in eigen persoon vergast op een lichtpuntje waar ik toch zo’n drie weken van mag genieten. Want der traditie getrouw worden de lantaarnpalen in ons dorp Schimmert voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen ook als plek en middel gebruikt waar burgers hun kandidatuur mogen aanprijzen. Normaliter betekent dat je dan tegen mannenhoofden aan moet kijken waarvan er gewoonlijk wel dertien in een dozijn gaan. Nooit nou eens iets bijzonders, altijd hetzelfde. Totdat dit jaar opeens aan de lantaarnpaal die voor mijn huis staat de foto van een vriendelijke Schimmertse vrouw werd bevestigd, die blijkens het opschrift naar de naam Clasina Debets luisterde. Aangenaam om te zien, minzaam en nu eens niet zo’n grijze duif. Wat zoveel wel betekent dan dat ik Clasina op dit moment dag in dag uit zie lachen, waardoor ik des te meer op mijn gemak vandaag mijn voortuin opknapte, dus onder haar vriendelijke ogen waaruit voor mij maar al te zeer af te lezen was dat zij instemmend toekeek en getuige haar blik oordeelde dat wat ik deed, helemaal goed was.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De lach van Clasina

  1. Marga van poecke zegt:

    En dan hebben wij van Groenlinks de hele dag met John Essers en een heel aantal vrouwen, pittige gesprekken gevoerd bij de C1000 om mensen uit te nodigen toch in ieder geval te gaan stemmen. Mopperen en niet genoeg betrokken zijn helpt niet. Zorgen dat je gemeenteraadsleden persoonlijk kent maakt dat je hem / haar ook aan zijn jasje kunt trekken….’ Ik heb mensen aangespoord te gaan stemmen op iemand die ze kennen, n’ importe van welke partij. Meedoen !

  2. sjoerd zegt:

    Ik reed bij je langs, zag Clasina en dacht bij haar naam meteen aan een rijtje koeien met nummers 1 tm 48… Hoe kun je een kind zo noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s