De titel van Nadine Broersen

De afgelopen weken, tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji, ben ik vaker op de rem gaan staan en probeerde ik de nationale euforie rond al het schaatsgoud te relativeren en het vaderlands geluk vanwege onze postie in de medaillespiegel te temperen. Het waren immers allemaal successen die behaald waren in een kleine sport, in een sport die mondiaal bezien nauwelijks iets te betekenen heeft. Misschien wat zurig, maar de werkelijkheid is soms niet anders. Althans aan mij doet hij zich zo voor, waardoor ik zo’n stelling wel in moet nemen. En ik denk dat mijn gelijk nog sneller bewezen is dan ik had gedacht. Want vandaag is er echt alle reden voor vreugde en trots doordat een Nederlandse atlete de wereldtitel heeft behaald in de moeder van alle sporten, de atletiek, een tak van sport die overal en in elke uithoek van de wereld wordt beoefend. Zodat de hoogste titel daarin media_xl_2144860alleen maar all over the world respect en ontzag oproept, zeker als ze ook nog eens is behaald op een onderdeel waarin het op allroundness aankomt, namelijk de vijfkamp voor vrouwen.

Word je daarop nummer een, dan heb je dus echt een prestatie geleverd, waar U tegen gezegd mag worden. Wat in dit uitzonderlijke geval, omdat het voor het eerst in vijfentwintig jaar weer gebeurd is dat er voor Nederland een wereldtitel in de atletiek werd behaald, voor rekening komt van de 23 – jarige Nadine Broersen, die in alle interviews die haar werden afgenomen nog niet op aarde leek weergekeerd. Zo beduusd was ze van haar eerste plaats en haar topprestatie, die dus niet hoog genoeg aangeslagen kan worden. Met een kapitale foto op de voorpagina van de ochtendbladen, een ontvangst bij de koning en groot enthousiasme in het hele land als de haar toekomende eer, met daarbij van mijn kant de toekenning van een plaats in mijn portret van de dag. Waar ik dan ook uitermate trots op ben en dus niets daarvan hoef te relativeren of te temperen. Omdat Nadine Broersen echt top of the bill is gebleken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De titel van Nadine Broersen

  1. Laurent zegt:

    Dat is nu inderdaad eens een gouden medaille waar iemand heel trots op mag zijn en niks op af te dingen valt, om die te behalen in een zo’n wereldwijd beoefende discipline.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s