Cliff Richard (1)

Hij was het Britse antwoord op Elvis Presley zonder ooit in de buurt van diens authenticiteit te kunnen komen. Dat nam niet weg dat Cliff Richard tussen 1956 en 1963 de Engelse muziekscene volledig kon domineren met een aaneenschakeling van hits die in ieder geval het kenmerk hadden dat ze stuk voor stuk goed in het gehoor lagen, mede door de gladde begeleiding door de gitaargroep The Shadows. Voeg daar aan toe dat Cliff Richard ook nog eens het imago van de ideale schoonzoon benaderde in tegenstelling tot die Amerikaanse rock and roll – rebel Presley, en zijn immens succes is al grotendeels verklaard. De komende vier donderdagen zullen vier van zijn pareltjes van rond 1960 de revue passeren, te beginnen met het fameuze “Do you wanna dance“, waarop het toen toch gemakkelijk swingen en twisten was.

http://www.youtube.com/watch?v=gWnmn-Nymyc

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Cliff Richard (1)

 1. ria simonis zegt:

  En nu nog steeds volle zalen trekt. Zie ziggo dome 17 mei en europees tournee

 2. Mack zegt:

  Hij zegt ook zelf dat er zonder Elvis geen Cliff geweest zou zijn. Ik heb zijn muziek nooit vervelend gevonden.

 3. Margo zegt:

  Jaaaaah, Cliff, was ik idolaat van zo rond mijn 13e en wat later! Nog steeds heerlijke liedjes, zeker ook dankzij de geweldige begeleiding door The Shadows!

 4. sjoerd zegt:

  Vooral de shadows konden mij imponeren…

 5. ria simonis zegt:

  Ik ga nog steeds naar zijn concerten in binnen en buitenland. Heb hem al die jaren gevolgd en is mijn grote Idool en heb hem zelfs 2 x mogen ontmoeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s