Een beleeftuin in Puth

Wie in Limburg behept is met een beetje fantasie, kan zich in beginsel verzekerd weten van een podium bij de regionale dagbladen. Ieder meer of minder snood plan vindt wel een willig oor bij de redacties. Het product van de verbeelding kan niet zo gek zijn of er wordt wel ergens een plekje of een kolom voor ingeruimd. En dat onder het logische motto dat niet geschoten altijd mis is en dat de concurrentie ermee aan de haal kan gaan. Het gevolg van deze kritiekloosheid is dat zo’n krant als Dagblad de Limburger daarom wel vaker door haar ondergrens zakt en dus met recht de kwalificatie van sufferdje verdient, als ze geen kans meer ziet om het niveau van de huis-aan-huis-bladen te overstijgen. Hoe faliekant het mis kan gaan, bleek vanochtend bijvoorbeeld weer toen de volgende brave burger de kans kreeg om zijn proefballon op te laten. Waarmee de man verder geen kwaad aanrichtte. Sterker nog, niets dan goede bedoelingen bij hem, maar in zijn verbeelding en fantasie zo ontspoord dat hij tegen zichzelf beschermd had moeten worden in plaats van dat hij door tussenkomst van een journalist die immers zijn dagelijkse verhaaltje moet produceren, zichzelf zo te kijk kon en mocht zetten met zijn idee om in het dorp Puth een beleeftuin te realiseren.

Waartoe zelfs een stichting in het leven is geroepen die allereerst ervoor gaat werken om het vereiste bedrag van een miljoen euro bijeen te harken. Want dat bedrag vraagt die investering van die beleeftuin. Die som geld moet vooral gestoken worden in de aanschaf van revolutionnaire speel – en beweegtoestellen, waar naar de verwachting van het stichtingsbestuur jaarlijks zo’n tienduizend mensen hun plezier aan en op kunnen beleven. De lol van die beleeftuin is dan vooral dat kinderen door op de toestellen te spelen energie kunnen opwekken, waarmee ze dan bijvoorbeeld cupcakes kunnen bakken. Niets lijkt er te dol, hoewel de ambities uiteindelijk toch begrensd zijn en de fantasie niet over alle oevers klotst, getuige de opmerking dat het niet de gedachte is dat die beleeftuin Efteling – achtige proporties zal aannemen. Bezoekers worden te voet of te fiets verwacht. Wat alweer een parkeerterrein scheelt in dat dorp Puth, dat toch maar mooi de primeur van de beleeftuin in de wacht heeft gesleept. Want wie krijgt zoiets elders in Nederland verzonnen, met een plek in de krant er nota bene bij?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een beleeftuin in Puth

  1. sjoerd zegt:

    Die zijn helemaal van de pot gerukt…

  2. Anoniem zegt:

    Dromen met gemeenschapsgeld.

  3. Peter zegt:

    Het concept is geweldig! De locatie mogelijk wat minder…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s