Clooney en Damon

Waarom iemand een filmster wordt, een held of heldin van het witte doek, blijft voor mij in nevelen gehuld, is voor mij een compleet raadsel. Wat de maatstaven voor zulke successen zijn is volslagen onduidelijk. Acteertalent komt er met de moderne opnametechnieken en de methoden van montage nauwelijks nog bij kijken. Uitstraling en charisma zijn ook al van die ongrijpbare fenomenen die je aan geen enkele grote naam uit de wereld van de film kunt toedichten. Dus is het een en al ruis en een levensgroot mysterie dat figuren als George Clooney en Matt Damon zulke sterren hebben kunnen worden. Want wat zijn ze anders dan de eerste de beste sales representative die je bij willekeurig elk tankstation langs de autowegen tegen kunt komen. Dertien gaan er dus van hen, van Clooney en Damon, in een dozijn. Zoveel anders dan jij en ik zien ze er niet uit. Kijk maar eens naar hun verschijning in de commerials van Nespresso.

Nobodies en ook nog eens onopvallende types, waar niets van uitgaat, of het moest zijn dat ze op zichzelf lijken en dus die beroemde namen dragen die ze langs een raadselachtige weg ooit eens hebben gekregen. Waarmee ze, wellicht ten overvloede, bewijzen dat de wegen in de filmwereld ondoorgrondelijk zijn en dat de smaak van het grote publiek ook niet te snappen is. Omdat als dit die zogenaamde ‘ good looking guys’ zijn die het succes aan hun kont hebben hangen, ik er ook nog wel een paar weet die net zulke hoge ogen kunnen gooien. Want waarom zouden dan niet de eerste de besten onder ons, noem ze maar op, dezelfde of nog meer uitstraling kunnen hebben als die Clooney en Damon geacht worden te bezitten getuige het feit dat zij tegen betaling de ene na de andere Nespresso mogen aanprijzen en opdrinken en daar dan ook nog dik voor betaald worden. Als iemand dat snapt, hoor ik graag hoe ik dat zou moeten rijmen met het onbegrip dat ik nu dus heb als ik die reclameboodschap weer eens zie passeren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Clooney en Damon

 1. terrebel zegt:

  Toevallig zag ik de heren vandaag weer samen in een film spelen. Interessant: The Monuments Men. Maar waarom zij rijk en beroemd zijn en wij niet? Geen idee. Wel weet ik dat George Clooney niet vreselijk goed acteerde in Killer Tomatoes from Outer Space als figurant van net 21 😉

 2. Margo zegt:

  De wereld bestaat uit gebakken lucht Rob.

 3. Hanneke zegt:

  Zo zijn er ook zangers die absoluut niet kunnen zingen, politici die geen politiek bedrijven, verkopers die niet kunnen verkopen, schrijvers die beroerde boeken schrijven, kladschilders, slechte leraren en matige koks. Dat kan allemaal.

 4. math zegt:

  Dan te bedenken dat een paar weken geleden in het Duitse programma “Markt” tijdens een blinde proeftest, waarbij de smaak van koffie uit de beroemde cupjes werd vergeleken, de dure “George” nespresso (€ 0,35 per stuk) het onderspit moest delven tegen de Aldi ( € 0,19 cent per stuk) .

 5. sjoerd zegt:

  Ze proberen gewoon allemaal een graantje mee te pikken, je hebt lui die nooit genoeg krijgen…

 6. Mack zegt:

  George Clooney is de bevestiging voor de man dat ouder worden niet per se aftakeling hoeft te zijn en Damon heeft een paar super goede films.

  • robschimmert zegt:

   Dat weet ik zelf ook wel. Daar heb ik George Clooney, die typisch gemaakte ster, niet voor nodig. En wat Damon betreft. Dat die films goed waren, is heus niet zijn verdienste. Dat kun je op het conto van de regisseur, de cameramensen, de mensen van de montage schrijven, met verder misschien wel de meeste credits voor degene die het scenario schreef.

   • Mack zegt:

    Je zal toch wel een beetje geloofwaardig moeten kunnen acteren? Je kunt toch niet iedere boerenlul van de straat trekken voor die rol? Je moet wel een beetje een geloofwaardige kop hebben. Je moet goed fit zijn voor die rollen.

    • robschimmert zegt:

     Een mooi voorbeeld is “Die andere Heimat”, een meesterwerk, dat recent in de bioscoop is gekomen en waarin alle rollen worden vervuld door niet – beroepsacteurs. En het resultaat is ernaar omdat er volkomen naturel wordt gespeeld. Hoewel het een stevige zit is, krijg je met die film, die beschouwd kan worden als een proloog op de Heimat – cyclus die indertijd op tv is geweest, echt waar voor je geld. Zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s