De nep van ‘Second love’

Over het algemeen heb ik niet zoveel met haar. Maar vandaag zorgde cabaretière Claudia de Breij in het interview dat NRC Handelsblad met haar had, voor een stevige wake-up-call bij mij. Ik merkte dat ik het roerend met haar eens was toen zij uithaalde naar die datingsite, of hoe je het ook wilt noemen, “Second love”. Want ook ik voel telkens dat ongemak als ik weer wat van die rare en ronkende oneliners in hun commercials lees die mensen dan uitnodigen om hun huwelijksgeluk nog verder uit te breiden en te verdiepen met een tweede liefde. Nog nergens, bij geen enkele weblogger noch bij een columnist, heb ik tot nu toe een mening daarover gelezen. ‘Geen commentaar’ leek eigenlijk vooralsnog de enige publieke reaktie. Wat mij al bevreemdde, maar ook nog de vraag bij mijzelf opriep of ik met mijn irritatie alleen stond, misschien wel een fatsoensrakker was, van staatkundig-gereformeerde huize of zelfs wel de boot van deze tijd had gemist. Was dit verschijnsel dan ook al de maatschappelijke ballotage van brede acceptatie gepasseerd? Of bestaat de algemene reactie slechts in een wijd verbreid schouderophalen, een totale desinteresse? Hoewel dat in strijd zou zijn met de beweringen van de bedenkers van deze formule.

Zij spreken namelijk van een overweldigende belangstelling, waar mensen nu eenmaal niet te koop mee willen lopen. Het neemt allemaal niet weg dat ik bij de hele invitatie om eens lekker vreemd te gaan, toch mijn bedenkingen heb. Waarbij het mij totaal niet interesseert of ik daarmee wel of niet politiek of maatschappelijk correct ben. Het hele fenomeen, de suggestie op zich plus de openheid ervan is voor mij al te smoezelig en ranzig genoeg om het niet minder dan ordinair en tegelijk opgelegd hypocriet te vinden. Want aan dubbele bodems geen gebrek bij dit onder de noemer van ‘Second love’ gelegitimeerd vreemd gaan, waardoor het naar het schijnt niet meer stiekem is en ook niet lijkt op bedrog. Gooi het allemaal maar in mijn pet, omdat de uitkomst van al dit gedoe ongrijpbaar en niet te overzien is. Want wat je hebt, houd je dat ook met een tweede liefje erbij? Blijven verhoudingen hetzelfde als voordat je de vraag van ‘Second love’ onder ogen kreeg of je gelukkig getrouwd was en of dat geluk niet een extra dimensie behoefde? Of klop ik dan niet dat ik als een van de eerste webloggers deze vragen stel en kanttekeningen plaats bij het gehalte van een site, waarvan de bedenkers beter proberen te worden door in troebel water te vissen dan wel door een steen in de vijver bij anderen te gooien?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De nep van ‘Second love’

 1. sjoerd zegt:

  Second Love is volgens mij alleen voor mensen die vreemd willen gaan…

 2. Mack zegt:

  Zij zijn het tegenovergestelde van mensen van eer.

 3. Margo zegt:

  Ik ben het met Claudia eens, heb het gelezen. Maar ik zie het probleem niet zo. Mensen die niet van plan waren hun man/vrouw te bedriegen interesseren zich niet voor die site en zullen met even weinig belangstelling naar de reclame ervan kijken als voor die voor wasmiddel. En wie het wel van plan was kan het maar beter snel doen, dan is de man/vrouw van zo’n lamlendeling ook snel van ze af.

 4. Laurent zegt:

  Ja, ik weet niet wat voor een soort persoon je bent als je geld wit tverdienen met het faciliteren van bedrog.

  • Margo zegt:

   Och bedrog is algemeen aanvaard als het gaat om geld verdienen. Dan is alles geoorloofd. De grootste boeven kunnen rekenen op respect en ontzag. Dus een beetje aanzetten tot het belazeren van je partner, dat stelt niets voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s