Een oorwassing in Amsterdam

Wanneer je hardop durft te filosoferen over een plaats in de halve finale van de Europa League en zelfs niet aarzelt om en plein public te zinspelen op een finaleplaats in dat toernooi, dan weet je dat dat voor de buitenwereld al snel lijkt op hoogmoed. En dat die dus voor de val komt, weten trainer Frank de Boer en zijn Ajax als geen anderen sinds gisterenavond, toen zij in eigen huis, in de Arena, een lesje kregen in modern voetbal van een vermoedelijk tot dan toe als onbeduidend veronderstelde Oostenrijkse ploeg. Want wat weten ze daar nu van voetbal, moet de gedachtengang in de Amsterdamse gelederen zijn geweest na de nipte uitschakeling in de Champions League, welke dit typische blinde redeneren tot gevolg moet hebben gehad en die opnieuw de valkuil heeft getoond, waarin Ajax met zijn zelfbewustzijn bij tijd en wijle pleegt te donderen. Heeft het een keer een verzwakt Barcelona of een Manchester City dat zijn dag niet had, verslagen, meent het zowaar dat het de wereld compleet in de zak heeft.

Waarbij gemakshalve, en ook misschien omdat het goed uitkomt, de beroerde partijen vergeten worden welke recent tegen Nederlandse laagvliegers als RKC, Roda JC, Cambuur, PEC en Go Ahead Eagles werden gespeeld, terwijl het dan over ploegen gaat die zich op voorhand al verslagen weten, onder de indruk als ze zijn door de naam die Ajax heeft en is. Die wanprestaties werden dus over het hoofd gezien, waardoor de grootspraak in de buurt van de ballon kwam die wel doorgeprikt moest worden. Hetgeen dan ook geschiedde door de scherpte die Red Bull Salzburg stelde tegenover het slome en ongeconcentreerde spel van de Ajax – spelers die stuk voor stuk onderuit gingen en door een niet gedachte ondergrens zakten, waardoor alle Europese ambities voor dit seizoen weer opgeborgen kunnen worden. Met als troost, zij het een schrale, dat ze nog in de race zijn voor het Nederlands voetbalkampioenschap en de vaderlandse beker. Waarbij voor hen te hopen is dat zij zich nu gewaarschuwd weten en dus voor twee tellen om zo die resterende prijzen nog te kunnen incasseren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een oorwassing in Amsterdam

 1. Mack zegt:

  Toen ik inschakelde stond het 0-3. Ik dacht echt dat ze dat per ongeluk verwisseld hadden.

  • robschimmert zegt:

   De uitslag is een volkomen logisch vervolg na alle matige wedstrijden van de afgelopen weken, waarbij Ajax doordat de concurrentie het nog beroerder doet, opvallend goed, tot nu toe althans, is weg gekomen. Alleen het heeft dus wel iets met het realiteitsbesef in Amsterdam gedaan. Daar waren een stelletje Oostenrijkers, toch ook geen wereldspelers, voor nodig.

   • Mack zegt:

    Nee, wij gingen al twijfelen of Salzburg soms in Duitsland lag. Want Oostenrijkers zeg! Er moet echt wat gebeuren aan het niveau van het Nederlandse voetbal. Maar ja, wie roept dat niet?

 2. sjoerd zegt:

  Straks herinneren we ons Ajax alleen nog als schoonmaakmiddel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s