Tien van Toen – 460 –

De suprematie van Nederland in het internationale herenschaatsen is zo groot dat wedstrijden en toernooien daardoor zo voorspelbaar en daarmee slaapverwekkend worden dat dat de houdbaarheid en de vitaliteit van die sport niet ten goede kan komen, heb ik al eerder beweerd. Er zijn ook andere tijden geweest waarin de spanning bij bijvoorbeeld Wereldkampioenschappen te snijden was en de concurrentie moordend. Om dat te illustreren laten we de komende weken de line ups zien van de WK’n Schaatsen bij Heren in achtereenvolgens 1964, 1974, 1984 en 1994, waaruit een indruk geput kan worden van de op dat moment geldende krachtsverhoudingen. We beginnen in 1964 met naast Rudie Liebrechts die derde werd, Ard Schenk die op de zevende plaats eindigde en Kees Verkerk welke elfde werd in de eindrangschikking, nog tien geduchte tegenstanders met daarachter vermeld hun nationaliteit en de behaalde plaats in het algemeen klassement:

Knut Johannesen (Noorw. 1) – Viktor Kostitskin (Sovj.U 2) – Edoeard Matoesevitsj (Sovj.U 4) – Per Willy Guttormsen (Noorw. 5) – Per Ivar Moe (Noorw. 6) – Ivar Nilsson (Zwe. 8) – Juhani Järvinen (Finl. 9) – Örjan Sandler (Zwe. 10) – Gerd Zimmermann (BRD 12) – Kurt Stille (Den. 13)

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tien van Toen – 460 –

  1. sjoerd zegt:

    Toen zat wel nog iedereen aan de buis gekluisterd… Nu hoor ik het wel.

  2. Hanneke zegt:

    Toen schreven we nog zelf de rondetijden op. En er werd nog in weer een wind geschaatst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s