De hopeloosheid van tv-voetbal

Het gaat me niet om die zeventien euro die ik er per maand aan kwijt ben. Want dat kan Bruin nog wel trekken. Maar met het vorderen van het lopend voetbalseizoen rijst bij mij steeds meer de vraag wat mijn abonnement op Fox Sports, het eerdere Eredivisie Live, mij nu eigenlijk aan kijkplezier oplevert. En tegelijk wat de oorzaak is van dat afnemend genoegen. Want daar blijkt werkelijk sprake van te zijn. Keek ik twee jaar terug nog wel uit naar het naderend voetbalweekeind, met die voorpret is het dit jaar helemaal gedaan. Als meest voor de hand liggende reden ben ik geneigd om te denken dat het overvoeren van jezelf met bijvoorbeeld drie wedstrijden per speelronde daar debet aan moet zijn. Waarbij het natuurlijk al helemaal niet helpt dat het gros van die ontmoetingen die je aan je voorbij ziet trekken, in feite het aankijken niet waard zijn, vanwege de ondermaatse kwaliteit van het vertoonde spel en door het vaker ontbreken van een element van spanning. Als dat het geval is, worden negentig minuten een lange zit en helemaal als je daarop week in, week uit wordt getracteerd, zoals in het huidige seizoen.

En het wordt nog alleen maar erger als jouw favoriete club, Ajax dus, aan het spel waarvan je vaker je lol in het voetbal ontleende en dat in feite de direkte aanleiding vormde om zo´n kijkabonnement te nemen, het ook met de regelmaat van de klok laat afweten. Dan blijft er maar weinig over van plezier aan dat eredivisievoetbal en moet je maar afwachten en net dat geluk hebben dat je een wedstrijd treft die aan je wensen en verwachtingen voldoet. Maar zoals gezegd is die oogst momenteel maar heel karig en van een omvang dat je jezelf de vraag kunt stellen of je daar in je weekeinde nog tijd voor vrij moet maken dan wel rekening mee moet houden. Terwijl tegelijkertijd, maar eigenlijk wist ik dat allang, zo onbetwist het bewijs wordt geleverd dat het Nederlands competitievoetbal hopeloos achteruit is gekacheld en zich op geen enkele manier meer kan meten en vergelijken met de grote buitenlandse competities en zelfs het nakijken lijkt te hebben op die welke bijvoorbeeld afgewikkeld worden in Turkije, Griekenland en Frankrijk. Zodat je bijna moet konkluderen dat je wel gek bent om geabonneerd te blijven op een zender als Fox Sports die onze hopeloosheid in het voetbal integraal uitzendt en dat ook nog eens lardeert met een hoop geklets en andere flauwekul, als om er die zweem van beoogde belangrijkheid aan te geven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De hopeloosheid van tv-voetbal

 1. Anoniem zegt:

  Hoi Rob, misschien moet je je focus eens op handbal gaan leggen, ik beloof je meer doelpunten op 1 avond dan Ajax een heel seizoen. Kom eens kijken zou ik zeggen. Bij deze uitgenodigd. gr A.

 2. Mack zegt:

  Het ligt niet aan de Nederlandse competitie, maar aan de voetballers die vertrekken naar het buitenland omdat ze in plaats van heel veel geld, heel heel veel geld willen verdienen.

 3. sjoerd zegt:

  Ik denk dat het voetbal kapot is gegaan door de grenzen open te stellen.

 4. Margo zegt:

  Voetbal is sowieso hopeloos, want big bizniz geworden in plaats van een (stom) spelletje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s