Drie dronken Belgen

Onze Zuiderburen staan vaak garant voor goede, buitensporige verhalen, waarvan het volgende dat zich in en rond Brussel afspeelde, een mooi voorbeeld is

Tijdens politiecontroles zijn drie dronken Belgische mannen afgelopen weekend één voor één hun rijbewijs kwijtgeraakt in dezelfde auto. Tot drie keer toe werd het groepje uit Brussel staande gehouden voor een alcoholcontrole en elke keer vond de politie een andere man achter het stuur. De Belgen waren 25 tot 35 jaar en werden zondagochtend na een nacht stappen gecontroleerd bij Aalst. De bestuurder moest blazen, waarna bleek dat hij te veel gedronken had. Daarom werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingenomen. Vervolgens leek het alsof de mannen te voet vertrokken. Even later zag de politie toch dezelfde auto voorbij rijden, maar nu met een andere man achter het stuur.

De Brusselaren werden opnieuw staande gehouden en de nieuwe bestuurder moest blazen. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. De mannen waren nog niet klaar met de politie, want diezelfde auto werd later die nacht nogmaals gezien door de politie. Ook de derde man moest blazen en kon daarna zijn rijbewijs inleveren. “Bij een controle laten we enkel de bestuurder een blaastest nemen. Het is niet strafbaar om dronken in een auto te zitten, anders zou de Bob-campagne ook niet veel nut hebben”, aldus een woordvoerder van de Belgische politie. De drie hadden elk een alcoholpromillage van meer dan 1,5. De politie heeft de wagen van het drietal laten wegtakelen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drie dronken Belgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s