Over reisdoelen gesproken

Allicht zal deze en gene zich afgevraagd hebben wat ik in godsnaam in de eerste week van februari, zo midden in de winter te zoeken heb in Oost-Groningen. Er zijn toch zeker aangenamer oorden te bedenken waar je je verblijf kunt zoeken als je toch zo nodig thuis weg moet, zal uit de mond van menigeen geklonken hebben. Waarin duidelijk het effect te horen is van de onbekendheid met de schoonheid van het Westerwolde. Maar nog duidelijker is dat men zich niet bewust is van mijn eigenlijke objectief om juist in stille periodes korte tijd naar elders te vertrekken. Want geen beter moment om dan het leven van alledag te observeren, om doorsnee mensen ter plekke op hun huid te zitten in hun dagelijkse sores en besognes. Met als enig resultaat een beter zicht en veel meer gevoel voor wat mensen doorgaans en gewoonlijk aan de gang zet en bezig houdt. Wat volgens mij bepalend is voor de sfeer ter plekke en de couleur locale, waarvoor ik dus de meeste interesse koester.

Laat men mij niet wijs maken dat ik mensen in hun doen en laten niet beter leer kennen als ze hun boodschappen op maandagochtend bij de Aldi in Vlagtwedde doen, als ik ze daar kan observeren. En waar wordt wat mensen bezig houdt niet duidelijker als men in lunchroom l’Europe in Stadskanaal op maandagmiddag de verveling probeert te verdrijven onder het genot van een kop thee en een stuk appeltaart? Probeer het dagdagelijkse leven maar eens anders te betrappen als je aan een verblijf elders de wending wilt geven, zoals die door mij is beoogd. Vandaar dat toeristische attracties met hun massale toeloop aan mij niet zijn besteed en ik dus veel liever onderduik in het gewone gebeuren dat de krant noch de reclamefolders haalt. Omdat men daar en dan is zoals men is en ik dus ook mijzelf het beste kan zijn. Met een werkelijkheid, die onomwonden is, met voor mij dus de mogelijkheid om de vinger er gemakkelijk en snel achter te krijgen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over reisdoelen gesproken

  1. sjoerd zegt:

    Toch zou ik het “saai” vinden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s