De KPN in verwarring

Veel verder dan mijn eigen neus hoef ik echt niet te kijken om te kunnen konstateren dat bij de KPN momenteel de bok behoorlijk vet is, om het maar even in mals en sappig Limburgs uit te drukken. De boot lijkt er echt aan door de aanstaande overname van Ziggo door UPC. Want het is toch net even te toevallig dat op of rond het tijdstip van de bekendmaking van die naderende deal de KPN zich per advertentie afficheerde als de oudste, grootste en meest betrouwbare provider van Nederland. Want dat vindt de KPN op dit eigenste en kritische moment nog steeds van zichzelf, waarbij het er uiteraard niet meer toedoet of dat zelfbeeld strookt met de werkelijkheid zoals die door de klanten wordt ervaren. Daar begint namelijk een ander verhaal waarover ik ook kan meepraten. Mijn zegje over de strapatzen welke door die zogenaamd betrouwbare provider met mijn mobiele abonnementen werden uitgehaald, heb ik inmiddels genoegzaam gedaan zodat daar voor het moment al niets meer aan toe te voegen is. Maar alsof genoeg voor KPN nog niet genoeg is, heeft ze het in mijn richting nog eens dubbel en dwars overgedaan waar het ging om de vaste telefonie, overigens zonder dat ik er schade van ondervond. Wat niet wegnam dat dat bedrijf de afgelopen week weer eens gekluns leverde van de bovenste plank die dan ook tot twee keer toe fors werd misgeslagen.

Omdat ik op 27 januari over zou gaan op Ziggo Telefonie en op die dag door dat bedrijf de technische voorzieningen voor die transfer zouden worden getroffen, gold de afspraak, zoals te doen gebruikelijk, dat KPN de volgende dag de betreffende telefoonlijn zou blokkeren. Toen op 27 januari puntje bij paaltje kwam, bleek de KPN sneller te zijn geweest dan het licht en de gemaakte afspraak. Vanaf ’s ochtends in alle vroegte merkte ik namelijk dat ze mij al had afgesloten en bellen met de vaste lijn daardoor niet meer mogelijk was. Soit, was mijn eerste reactie. Dat bedrijf bleek zichzelf echter in suffigheid nog te kunnen overtreffen. Want nadat ik dus vijf dagen geleden was geswitched van KPN naar Ziggo met de bevestigde wetenschap van het eerstgenoemde bedrijf, kreeg ik vandaag, en dat was voor het eerst in de ruim veertig jaar dat ik abonnee bij haar ben geweest, een telefoontje van de KPN of ik tevreden was met mijn abonnement op haar vaste telefoon. Waarop mijn mond van sprakeloosheid openviel en ik het even niet meer wist, om vervolgens te konkluderen dat men bij dat bedrijf de draad en de tel wel volledig kwijt moest zijn. Alleen maar omdat concurrentie, veronderstelde ik, echt bleek te bestaan en Ziggo zo maar groter dan de aloude KPN werd en mocht worden. Waardoor het met dat laatste stukje van de vroegere PTT nu ook was gedaan. Zoiets moet het toch wezen?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De KPN in verwarring

 1. sjoerd zegt:

  Zucht, ik had het je kunnen voorspellen…

 2. Mack zegt:

  Ik heb ooit vlekken in mijn nek opgelopen van KPN, die zijn nooit meer echt weggetrokken en worden weer zichtbaar bij dit soort berichten.

 3. A.M. Kipp zegt:

  Al jaren ben ik een erg tevreden klant van KPN, vorig jaar kreeg ik zelfs een aanzienlijk bedrag terug gestort vanwege teveel betaald voor te weinig afgenomen service. Zo zie je maar, het is allemaal betrekkelijk, Ziggo ken ik niet en dat wil ik graag zo houden omdat ik denk dat als Ziggo net zo groot of zelfs groter wordt dan de KPN de problemen die mensen denken te ondervinden hetzelfde zullen zijn en dan komt er hier een identiek blog te staan over Ziggo.

 4. Emigrant zegt:

  Ik houd van firma’s die Koninklijke Nederlandsche Dit-of-dat heten, en niet van firma’s die slechte fantasienamen hebben, die bovendien volgend jaar alweer veranderen.

 5. Laurent zegt:

  ‘De bok vet is’? Die heb ik nog nooit gehoord! šŸ˜€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s