Tromboniste May Peters

May-Peters%20artikelfotoDeze en volgende maandag is er op deze plaats aandacht voor Nederlandse vrouwen, instrumentalistes, die het opvallend goed doen in de wereld van de Latin music, die bij uitstek als een macho-omgeving kan worden aangemerkt. Op de eerste plaats gaat het dan over tromboniste May Peters, afkomstig uit Berkelaar, een gehucht bij het Limburgse Echt, die via conservatoria in Maastricht en Hilversum, de plaatselijke fanfare en The Glenn Miller Band, vanaf 1994 haar plek heeft gevonden in Puerto Rico en daar dan ook sindsdien schittert in grote en kleine bezettingen, die de muziek van de regio, de salsa, laten horen. Zoals zij, May Peters, prominent aanwezig en te horen is in het volgende “Di corazon“, dat vergezeld gaat van beelden die een licht werpen op de muzikale loopbaan van deze Limburgse tromboniste.

http://www.youtube.com/watch?v=14AO5umtRNw

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Tromboniste May Peters

  1. Laurent zegt:

    Je hoort inderdaad helemaal niks anders dan salsa in Puerto Rico.

  2. sjoerd zegt:

    Het klinkt in ieder geval prima.

  3. May Peters zegt:

    Wees welkom op http://www.maypeters.com En je hoort nog véél meer dan louter salsa op Puerto Rico! Daarover alles in het boek ¡Música,maestra! en natuurlijk op de cd Tributo de Tambor y Trombón en Clave de Mujer Boricua. Te koop via CD Baby, http://www.cdbaby.com/Artist/MayPeters of coquipromotions@gmail.com Muzikale groeten uit San Juan, Puerto Rico

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s