Een drieluik van rariteiten

Het zaterdagse drieluik bevat weer voldoende rariteiten om echt verbaasd over te zijn. Ditmaal zijn de plaatsen van handeling Siberië, België en de Verenigde Staten. Wees weer aangenaam verrast en verbaasd bij het lezen van deze curieuze berichten:

De Russische autoriteiten zijn van plan om een kluizenaar in Siberië per helikopter te gaan bevoorraden. De 68-jarige vrouw stuurde een verzoek om hulp naar een krant. Agafya Lykova, een inwoner van de Siberische provincie Chakassië, schreef in de brief dat ze door haar slechte gezondheid geen voorbereiding voor de strenge winter had kunnen treffen. Lykova is de laatste overlevende van een familie die honderden jaren geleden naar de regio verhuisde. De familie behoort tot de Oudgelovigen, een groepering die zich in de 17e eeuw afscheidde van de Russisch-orthodoxe kerk en daarom vervolgd werd. De dichtstbijzijnde buren van Lykova wonen zo’n 120 kilometer verderop en zijn alleen te bereiken over lastig begaanbaar terrein. De vrouw ontmoette voor het eerst mensen die niet tot haar familie behoren toen ze al 33 jaar oud was. Er komt nooit een postbode bij de woning van Lykova. Het is dan ook niet duidelijk hoe ze de brief heeft verstuurd. De vrouw gebruikte ouderwetse spelling, die gangbaar was voor de Russische Revolutie van 1917. De gouverneur van Chakassië, Aman Tuleyev, is inmiddels een paar keer bij de vrouw op bezoek geweest. Hij heeft gezegd dat er snel een helikopter met voedsel en andere voorraden naar de vrouw zal gaan.

Door een fout van de Belgische politie hoeven 186 chauffeurs geen snelheidsboete te betalen. De automobilisten waren begin deze maand allemaal geflitst, maar agenten vulden een verkeerde straatnaam in. De chauffeurs werden gecontroleerd op een route richting autosnelweg. De politie vergiste zich tijdens het opstellen van het proces-verbaal en hanteerde de naam van een nabijgelegen straat. Alle geverbaliseerde bestuurders krijgen nu een brief met de mededeling dat de boete vervalt. Eén snelheidsduivel reed 104 kilometer per uur waar vijftig is toegestaan, meldden Vlaamse media woensdag.

De Amerikaanse politie maakt jacht op een man die met zijn auto een winkelpui ramde en vervolgens een banaan stal die hij ter plekke at. De identiteit van de dief is inmiddels bekend. De man reed woensdagnacht herhaaldelijk met zijn auto tegen een grote ruit van Citgo Gas Station in Newington, in de Amerikaanse staat Connecticut. Na twee pogingen wist hij met zijn auto de ruit te breken. De man stapte uit en liep de winkel in. Hij pakte een banaan van een winkelrek, pelde de banaan en at hem op zijn gemak op. De gehele gebeurtenis werd gefilmd door beveiligingscamera’s. De schade aan het pand is groot. De plaatselijke politie is op zoek naar de fruitdief. Vrijdag werd bekendgemaakt dat de politie inmiddels weet wie de man is. Ze verwacht dat ze hem snel kan arresteren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s