Opnieuw volgens Kessels

En opnieuw slaat columnist Gerard Kessels vanochtend in Dagblad de Limburger de spijker vol op de kop, wat mij betreft. Reden dus genoeg om hem weer integraal te citeren omdat zijn geschreven observatie te interessant is om deze niet in een bredere kring te verspreiden. Vandaar die herhaling hier:

“Het Eindhovens Dagblad, een keurige, rustige krant voor keurige, rustige Brabanders, besteedde zaterdag de eerste hele zeven pagina’s aan de bijna twintig jaar oude moordzaak van Nicole van den Hurk uit Helmond. Wie naar bewijs zoekt dat de wereld langzamerhand gek geworden is, hoeft steeds minder ver van huis. Het Eindhovens Dagblad is geen uitzondering. De krantenmakers volgen slechts de tijdgeest. Werd vroeger – ook niet goed – zeer terughoudend bericht over criminaliteit, nu zijn alle remmen los en is elke maatvoering zoek. Waarom je beperken tot een emmer als je ook een oceaan over de lezers kunt uitstorten? Hypes worden korter, maar intenser. Fel oplichtende sterren die meteen weer doven.

Je moet nu uitpakken, je moet nu scoren, want als de aangehouden moordverdachte morgen bekent, kun je nog even napruttelen over zijn bruutheid en zieke geest, maar dan is het gebeurd. Bezonnenheid en nuchterheid zijn uit. Vroeger waren feiten belangrijk, nu emoties. Het gaat er niet om hoe het is, maar hoe het voelt. In de hype vorig jaar rond de verdwenen broertjes Ruben en Julian kregen veel ouders het gevoel dat ze politie en hulpdiensten moesten helpen met zoeken. Dat ze vooral voor de voeten liepen, maakte niet uit. Ze hielden er een goed gevoel aan over en dat is wat telt. Waar houdt de gekte op? Wie het weet, mag het zeggen. Iedereen rent achter iedereen aan. Steeds grover geschut is nodig om het slavenkoor van aaifoongebruikers te overstemmen. Wat dus kan oplopen tot zeven pagina’s.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Opnieuw volgens Kessels

 1. fairlytrue zegt:

  Wat het ‘slavenkoor van aaifoongebruikers’ moet betekenen en wat dit te maken heeft met de rest van het verhaal ontgaat mij.

 2. Dhyan zegt:

  Vroeger waren feiten belangrijk, nu emoties.

  De spijker op zijn kop.

 3. sjoerd zegt:

  Ondanks alle speeltjes verveelt de mens zich, anders kom je niet tot deze excessen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s