Het merkwaardigste mij bekend

Twee opmerkelijke verhalen van dichtbij huis, namelijk uit Engeland en Nederland, die met recht een plekje verdienen in de rubriek ‘Curiosa’. Want een, twee, drie verzonnen krijg je ze niet. Waardoor ik ze maar ditmaal samenvat onder de titel “Het merkwaardigste mij bekend”:

De vier jonge kinderen van het gezin Dunn uit het Engelse Cleater More delen hun verjaardag. De twee zoons en twee dochters zagen alle vier op 12 januari het levenslicht. Emily Scrugham en Peter Dunn verwelkomden hun jongste zoon Ryan op 12 januari 2014. Op diezelfde dag vierden ook de vijfjarige Sam en tweelingzusjes Brooke en Nicole hun verjaardag. Volgens wetenschappers is het een uitzonderlijk geval. Statistische gegevens wijzen uit dat zoiets maar in één op de 133.225 gevallen voorkomt. Vader Dunn (24) kan er maar niet over uit. “Weer een verjaardag op dezelfde dag. En dat was helemaal niet zo gepland. Sam was twee weken te laat en Ryan drie dagen.” De meisjes werden via een keizersnede gehaald. Vader Dunn wilde niet dat dat op 12 januari zou gebeuren, maar toen de artsen hun hartjes niet meer hoorden kloppen, moest het met spoed toch op die datum gebeuren.

De schoenenverkoper in Weert die exact vijf jaar geleden in zijn arm werd gebeten door een naakte man met een rauwe forel in zijn hand, heeft vrede gesloten met zijn belager. Dat laat de eigenaar en naamgever van Bob’s Adventure Store in Weert weten. De verkoper, Robert van Dooren, was die bewuste donderdagochtend in 2009 aan het werk, toen een naakte man met een forel in zijn hand de zaak binnenkwamDe destijds 25-jarige inwoner van de Limburgse stad had zijn fiets geparkeerd tegen de gevel en kwam, slechts gekleed in een muts en een paar schoenen, de zaak binnen. Tegen dagblad De Limburger vertelde Van Dooren toen: “Hij droeg geen gebruikelijke outfit, zeker niet voor de tijd van het jaar.” De verkoper was op dat moment met een klant bezig. “Bovendien had hij een rauwe forel in zijn hand waar hij af en toe in hapte. Ik vroeg hem nog of hij het niet koud had, maar dat was niet zo.” De schoenenverkoper lichtte twee surveillerende stadswachten in over het bezoek van de schaarsgeklede man. “Misschien kwam het door de uniformen, maar nu werd de man lastig en begon hij aan een rek in de winkel te trekken.”

”Samen met een stadswacht en mijn klant werkte ik hem op de grond. Met klimmerstouw om zijn nek kreeg ik hem in bedwang, maar hij heeft me wel tot bloedens toe in mijn onderarm gebeten. Zijn tanden staan er nog in”, zei de verkoper destijds. Bij de aanhouding van de man was een dokter aanwezig die hem een spuitje gaf om te kalmeren. Eigenaar Bob Frantzen vertelt woensdag dat verkoper Van Dooren geen blijvend letsel heeft overgehouden aan de beet. ”Het is toen nog wel tot een rechtszaak gekomen, maar daar is geen straf uit voortgekomen. De man bleek zijn daad te hebben verricht in een vlaag van verstandsverbijstering. Van enige opzet was geen sprake”, laat Frantzen weten. ”De man heeft later kenbaar gemaakt dat hij het vervelend vond wat er was gebeurd. Daarmee is het voor ons klaar. Wij koesteren geen wrok.” Eerdere berichten dat de bijtende man enkele uren voor zijn daad was ontsnapt uit een psychiatrische inrichting blijken niet te kloppen, laat Frantzen weten. De man leidt een normaal leven, maar was op 15 januari 2009 gewoon even zichzelf niet.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Het merkwaardigste mij bekend

 1. Margo zegt:

  ‘Gewoon even zichzelf niet ….’ Nogal een understatement!

 2. sjoerd zegt:

  Dan vraag ik me nog steeds af hoe hij aan die forel is gekomen.

 3. math zegt:

  Van die geboortedatums kan erfelijk zijn.

 4. Laurent zegt:

  Ja, hij kwam toch niet uit de inrichting las ik ook. Me dunkt dat er toch iets mis is als je naakt met een forel gaat rondlopen. Monty Pythoniaanse toestanden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s