Rutte in Sotsji

Mark Rutte himself kan er rechtstreeks op aangesproken worden. Hij is er hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor dat Nederland tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji een beste beurt en goede sier gaat maken, dus in het gevlei bij Vladimir Poetin zal komen. Waar niet de eerste de besten als Obama, de Franse president Hollande, de Duitse president, de Britse premier Cameron en de Belgische regering en koninklijke famile het demonstratief en kollektief bij die gelegenheid laten afweten, verwijzend naar de dubieuze Russische wetgeving met betrekking tot homoseksuelen, zijn wij, Nederland, op volle sterkte daar van de partij, alsof er in dat land helemaal niets aan de hand zou zijn. Waarmee wij ons, met alle ongenoegen tijdens het Nederland-Ruslandjaar nog vers in het geheugen, op zijn zachtst gezegd te kijk zetten ten overstaan van de hele wereld, vooral dankzij onze premier, die weer eens van de prins geen kwaad weet, zich nergens bewust van is en eigenlijk alleen maar bezig is met alle roebels en euro’s die er voor ons in Rusland te krijgen zijn, binnen te halen.

Terwijl hij met dat slaafse aanschuiven toch min of meer ook aangeeft dat ons land niks te betekenen heeft en zich gewoon heeft te voegen naar de luimen van Poetin omdat wij anders naar onze centen kunnen fluiten. Vandaar dat de Amerikanen, Duitsers, Fransen en Engelsen die andere toon aanslaan omdat ze nu eenmaal geen schoothondjes zijn. Wat Rutte in al zijn onnozelheid uiteraard weer ontkent als hij met veel bravoure verkondigt dat onze zware Nederlandse delegatie uiteraard op de eerste plaats in Sotsji is om de jongens en meisjes op het ijs en in de sneeuw aan te moedigen. Een laf excuus en een doorzichtige uitvlucht terwijl het in feite geklets in de ruimte is waar hij dus gewoon niet mee aan moet komen om niet voor het nationale uilskuiken te worden versleten. Hoewel die kans daarop alleen maar groter is geworden omdat hij ook nog de euvele moed had om te zeggen dat hij als hij daar in de wandelgangen en achter de schermen de kans voor kreeg, dan zeker de rechten en de benarde positie van de homo’s in Rusland aan de orde zou stellen. Een troost voor hem is het dat hij zichzelf dus nog gelooft, waar de rest van de Nederlanders de waarde van zijn babbels intussen wel kennen. Die is net zo groot als zijn eigen soortelijk gewicht, dat gelijk is aan nul komma nul.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rutte in Sotsji

  1. sjoerd zegt:

    We laten ons gewoon niet kennen

  2. Laurent zegt:

    Rutte blijkt eens te meer een volslagen lichtgewicht en schertsfiguur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s