Is dit Holland Promotion?

Alsof we in Nederland al niet genoeg aan ons hoofd hebben en alsof de Randstad al niet een mierenhoop is waar alles tot tien cijfers achter de komma geregeld en afgepast moet zijn om de hele krioelende bups daar een beetje op orde te houden. Dat schijnt allemaal niet meer te tellen als er zich ongedacht een kans op Holland Promotion voordoet, onder welke voorwendsels dan ook. Dan zijn er altijd wel van die malloten in de buurt of treedt plotseling een vlaag van collectieve verstandsverbijstering op, waardoor Nederland een paar dagen op zijn kop, op de schop en op slot moet. Want we kunnen ons land in de kijker spelen en plaatjes op CNN en CBS Network krijgen, is dan de hysterische gedachte zonder dat verder over konsekwenties nagedacht wordt. Zie maar eens Poetin, Obama en Xi Jinping op een en hetzelfde moment ergens in Den Haag of daaromtrent bij elkaar te krijgen. Dat is toch een ervaring van once in a lifetime, moet de oprisping zijn geweest waardoor nu heel Nederland eind maart van dit jaar overhoop wordt gehaald. Omdat er wel een flinke portie beveiligd moet worden, waarvoor natuurlijk hele horden agenten uit de rest van het land nodig zijn. Met alle gevolgen vandien.

Het leven komt wel in de rest van het land stil te liggen en geplande evenementen waar politie bij aanwezig dient te zijn, zullen geschrapt worden. Een Halfvastenoptocht in Oss wordt bijvoorbeeld verplaatst. In het voorafgaande weekeind worden er geen eredivisiewedstrijden gespeeld in de Randstad, terwijl elders risicowedstrijden ook niet kunnen doorgaan. De burgerluchtvaart naar Schiphol wordt omgeleid en vluchtschema’s worden in elkaar gepast of er wordt mee geschoven om plaats te maken voor de tientallen regeringsvliegtuigen. Het luchtruim boven Den Haag gaat uiteraard op slot, terwijl het er ook naar uit ziet dat het snelwegennet rond diezelfde stad dan afgesloten wordt. En dat allemaal vanwege de Nuclear Security Summit die op 24 en 25 maart in Den Haag plaats vindt en kan worden gehouden vanwege die collectieve vlaag van verstandsverbijstering, met konsekwenties waar geen Nederlander op zit te wachten. Te meer omdat al vast staat dat die bijeenkomst zoals gebruikelijk toch niets oplevert en dus beperkt blijft tot ceremonieel vertoon en praat voor de vaak. Waardoor de vraag overeind blijft of wij het daarom zo zout moeten vreten als we nooit tevoren hebben gedaan?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Is dit Holland Promotion?

 1. math zegt:

  Wanneer je het ambtenarenapparaat te weinig werk bezorgt of niet inkrimpt, dan flikken ze je dit kunstje. Tot die tijd zijn ze weer onder de pannen.

 2. Hanneke (Nanos) zegt:

  Het is toch een geweldige eer, Rob. Zo worden ook wij belangrijk en dat mag best wat kosten aan geld en narigheid.

 3. sjoerd zegt:

  En wie betaald dat, Jan met de pet natuurlijk.

 4. RadaR zegt:

  Ze gaan gewoon een heel duur spelletje Risk spelen, Rob.En laten we niet vergeten: als gastheer van wereldleiders wordt Rutte zelf ook even een wereldleider. šŸ™‚

 5. Dhyan zegt:

  Dat de boel van slag raakt doet er niet toe, het gaat er om dat je goed weet wie er hier de baas is en dat is nou eenmaal niet het uitgekepen klootjesvolk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s