Een charlatan als van Halst

Al eerder brak ik de staf over het schamel niveau van de Nederlandse Eredivisie. Daarbij maakte ik tegelijk de kanttekening dat dat verder niets afdeed aan het amusementsgehalte van de betreffende competitie. Met ieder weekend gegarandeerd wel weer surprises, die spraakmakend zijn tot ver in de maandag en dinsdag. Gespreksstof genoeg, ook op de nieuwste Nederlandse voetbalzender Fox Sport, waar men maar niet uitgepraat raakt over wat er nu weer te beleven was op en rond de vaderlandse voetbalvelden. En dat is natuurlijk al gauw veel voor de middelmaat aan gespreksdeelnemers die daar wordt getolereerd en er ook mag heersen. Want het niveau daarvan blijkt nagenoeg een perfecte afspiegeling te zijn van wat de Nederlandse Eredivisie voorstelt, met oud – spelers als Erik Meijer, Arnold Bruggink, Kenneth Perez en Jan van Halst als de exponenten van analisten die wel graag willen maar niet kunnen, zoals ook hun voetbalkwaliteiten waren. Middelmatig en niet meer en dan toch nog autoriteit toegemeten krijgen. Het moet niet gekker worden.

Met ook nog eens zo’n van Halst die nota bene als primus inter pares onder al die voetbalkenners aangemerkt lijkt te worden. Waaruit slechts op te maken valt dat wat hij al die jaren tijdens zijn eigen aktieve voetballoopbaan met zijn voeten te kort kwam, nu ruimschoots compenseert met zijn gogme en grote mond. Want daarop blijkt hij dus niet gevallen te zijn, met als gevolg dat hij met zijn brutaliteit de halve wereld in zijn zak steekt alsook het gezegde waar kan maken dat in het land der blinden eenoog gemakkelijk koning kan zijn. Wat deze Utrechter zo maar voor elkaar krijgt, terwijl hij eigenlijk nooit iets bewezen heeft, noch als voetballer, noch als commercieel manager bij FC Twente, noch met zijn verzuimpreventiebedrijf dat al binnen een jaar op de fles ging. Zodat hij met zijn vermeend gezag zo maar de voorafschaduwing kon zijn van het echec dat Fox Sports zonder twijfel te wachten staat. Omdat middelmaat en incompetentie nooit een lang leven beschoren kan zijn als het op een vooruitgeschoven post, op een prominent podium in het volle licht komt te staan. Dus als een lot zich bijvoorbeeld verbindt aan en eventueel succes afhankelijk wordt van een charlatan die van Halst heet en welke als het synoniem van falen beschouwd kan worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s