Drie vrouwen in de bocht

Dit zijn trouwens ook weer mooie verhalen voor de zaterdag, met deze keer drie vrouwen in een wel heel opmerkelijke hoofdrol. Lezen dus!

De Amerikaanse Mayra Rosales (33) uit Texas loog vijf jaar geleden tegen de politie dat zij haar tweejarige neefje had geplet onder haar 450 kilo zware lichaam. Sindsdien is haar naam gezuiverd en is zij 360 kilo afgevallen.Lange tijd had Rosales het record ‘Zwaarste vrouw ter wereld’ op haar naam. Vanwege haar gewicht van ruim 450 kilo was zij ten dode opgeschreven. Toen vijf jaar geleden haar neefje werd vermoord, besloot ze zichzelf aan te geven. Tegen de politie verklaarde ze dat ze op het jongetje was gevallen en dat hij daardoor was geplet. Naar eigen zeggen verloor Rosales haar gewicht en verbrijzelde door de val het hoofdje van haar neefje. De advocaat van Rosales vermoedde echter dat zij iemand probeerde te beschermen. Uit de autopsie was naar voren gekomen dat het hoofdletsel van het jongetje door herhaaldelijk geweld moest zijn veroorzaakt. Uiteindelijk bekende Rosales dat niet zij, maar haar zus de moord had begaan. De vrouw is opgepakt en moet nu een celstraf van vijftien jaar uitzitten vanwege moord. Vijf jaar later weegt Mayra nog maar 90 kilo : “Het is een wonder dat ik leef en gezond ben.”

Een familie uit de Amerikaanse stad Dallas nam op wel heel bijzondere wijze afscheid van Judy Sunday. De onlangs overleden bowlingfanaat werd met kist en al over de baan gerold, zodat ze nog een keer een strike kon gooien. Onder de kist waren door het uitvaartcentrum wieltjes gemonteerd. Zo kon Sunday met een duwtje van haar naasten nog een laatste keer een strike op het scorebord zetten Op de tien kegels aan het einde van de baan stond bovendien haar naam geschreven. De uitvaart is te zien in het televisieprogramma Best Funeral Ever op zender TLC. Het uitvaartcentrum vond het verzoek van de familie Sunday apart, maar werkte volgens eigenaar John Beckwith Jr. graag mee. “We geloven dat een uitvaart het moment is om iemands leven te vieren, en niet om te rouwen om het overlijden.”

Een 25-jarige vrouw uit Engeland maakt fotolijstjes van placenta’s. Amanda Cotton vindt het zonde om dingen weg te gooien en heeft besloten daarom iets leuks te maken van de moederkoek. Cotton begint bij het maken van haar lijstje met het koken van de placenta. Vervolgens hakt ze het in kleine stukjes, voordat ze het in een vorm perst met hars en andere materialen. “Ik heb veel positieve reacties gekregen van moeders en vaders. Een aantal van hen heeft al een bestelling gedaan”, vertelt Amanda. “We moeten anders tegen afval aan gaan kijken. Waarom zouden we menselijk afval niet gebruiken als dat mogelijk is?” “Het is vrij normaal dat mensen de eerste spulletjes van hun baby bewaren”, vervolgt de 25-jarige Britse. “De placenta is één van de eerste creaties tussen moeder en kind. Waarom zou je dat niet vieren met een aandenken?”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s