Een storing op internet

Het is natuurlijk een lachertje en ik zou me in mijn huidige situatie eigenlijk rot moeten schamen dat ik mij er nog druk om maakte, dat ik er van slag van raakte. Want ik zou als geen ander moeten weten dat er waarachtig wel grotere en belangrijker zaken zijn die je meer behoren te beroeren. Wat op zich ook best wel het geval is. Ik ben niet helemaal op mijn achterhoofd gevallen en van alles los. Maar toch merkte ik vanochtend plots dat ik die valkuil niet ontliep en even geen kans zag om een scherp onderscheid aan te brengen tussen wat echt telt en dat wat ergens op lijkt, maar op de keper beschouwd niets voorstelt. Even sloeg toch die irritatie toe die geen kans had mogen krijgen toen ik merkte dat internet er bij mij uit lag. Met als gevolg dat ik mij in mijn gebruikelijke ochtendroutine opeens gehinderd wist omdat ik niet mijn dagelijkse rondje in alle vroegte kon maken langs de respektievelijke sites die plaats 1 tot en met 5 onder “Mijn favorieten” hadden gekregen.

Waarna ik bij mij echte onrust begon te signaleren doordat alles de andere dan de normale volgorde kreeg. Met mij op de koop toe voorzien van een portie agitatie die zich met name uitte in het elke vijf minuten kijken naar het signaal dat mijn modem te zien gaf en waaruit afgeleid kon worden of internet toegankelijk was of dat ik het nog even zonder zou moeten doen. Nou, die penitentie heeft mij in feite een groot deel van de woensdag gekost omdat ik toch graag met mijn weblog aan de slag wilde. Waardoor ik afgezien van mijn gebruikelijke huishoudelijke bezigheden en de door mij te verrichten zorgtaken toch enigszins onthand was en mij daardoor zo maar ineens een kind van deze tijd voelde. Want die leegte, die ik ervoer door die storing op het internet, zal bij generaties na mij zonder twijfel vele factoren groter zijn en welhaast tot ontreddering leiden. Zodat ik de vraag die half en half ook een konklusie was, durfde te stellen of ik dan toch op de valreep en door de “nood” gedwongen zomaar iets was gaan begrijpen van de geest die deze tijd beheerst en welke mij tot nu toe grotendeels een raadsel was gebleven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een storing op internet

  1. sjoerd zegt:

    Een mens is nooit te oud om te leren. Internet missen nu is hetzelfde als de krant niet op je mat vinden vroeger. Zij het dat internet veel meer functies heeft die de irritatiegraad verhogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s