De recycling van de Top 2000

De laatste jaren vermoeit dat begin van december mij steeds meer. Niet omdat de feestmaand zich met het nodige gedruis en de bakken reclame die er nu eenmaal bij horen, aankondigt. Dat is voor mij allemaal nog best te verstouwen en daar ben ik in de loop der tijd voldoende gewend aan geraakt. Maar eigenlijk kon daar ook mee worden volstaan. De balans was aldus in orde en genoeg was zo dus meer dan genoeg. Echter niet naar de zin van iedereen. Want voor sommigen kan de feestvreugde niet genoeg verhoogd worden en schijnt de voorpret de pan uit te moeten rijzen. Met de vrienden van de media voorop, die met hun Top 2000 een kolossaal ijzer in het vuur menen te hebben en dat daarom ons tot vervelens toe voorhouden en aan het verstand brengen, ons onophoudelijk daar aan herinneren. Terwijl de jus er wat mij betreft allang vanaf is, ze kraak noch smaak te bieden heeft. Desalniettemin blijft er in Hilversum volhard worden in het geloof van de herhaling en in het tot in het oneindige herkauwen van ooit behaald succes.

Met als gevolg en bij gebrek aan beter dat wij als luisteraars van Radio 2 al maandenlang voorbereid worden op die eindejaarsjool die allang niet meer te verteren is vanwege de voorspelbaarheid van de te draaien muziek en alle flauwe verhaaltjes, spelletjes en anecdotes die eromheen gebreid worden om alles en iedereen bij de les te houden. Waardoor armoe troef blijkt en met het jaar meer zonder dat er iemand tot het inzicht wil komen dat de maat langzamerhand echt vol is en het gedaan moet zijn met die verflixte Top 2000, waarvan alle rumoer en opgeblazen opgewondenheid de maand december voor mij verpest, want alle ingetogenheid en sfeer ervan kompleet overstemt en naar de haaien helpt. Zodat ik de dag prijs dat het 2 januari is en zelfs op de radio het leven weer haar normale gang herneemt. Met bij mij de stille en waarschijnlijk ijdele hoop dat het dit keer voorgoed gedaan is met de Top 2000, die nu immers zo lang en zo vaak gerecycled is dat er uiteindelijk niets meer van over blijkt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De recycling van de Top 2000

 1. Mack zegt:

  Er komen elk jaar nieuwe mensen bij de doelgroep natuurlijk. Ik vind er ook niks meer aan, maar misschien als je het voor het eerst hoort..

 2. RadaR zegt:

  Jaar in jaar uit probeert Radio 2 die lijst met in meerderheid absolute baggermuziek verder op te blazen. Maar zoals jij ook weet blijft bagger gewoon bagger.Normale mensen zijn na een tijdje wel uitgekeken op die bagger. Zo niet veel landgenoten: 50-ers worden weer tieners, eenzamen voelen zich even niet meer eenzaam [ denken ze], verslaafden aan aandacht mailen, tweeten en bellen zich de krampen. Kortom, the national passtime in a nutshelll. Je zou voor de lol eens in de laatste decemberweek in de t2000 chatbox moeten kijken, deed ik in het verleden ook wel eens. Dan wordt overduidelijk uit welk gebroed minimaal de helft van dit land bestaat. T2000-volk: het is veel eerder een verdienste er niet bij te horen dan wel.

 3. RadaR zegt:

  Jazeker, Mack er staan een paar prima songs in. Maar het is als met een strontschuit, maak er een hoop commerciële reuring over, end of the line blijft het een strontschuit. Ik weet dat er artiesten zijn van naam en faam, die niet blij meer zijn met hun plekje tussen laat ik het maar the usual misfits noemen. Maar Stairway to heaven e.d. blijven ondanks de radio 2 meuk onsterfelijke klassiekers.

 4. sjoerd zegt:

  Voor mij is het ook einde oefening… Ik doe er voor het eerst niet meer aan mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s