De praatjes van de Rabobank

De Rabobank kan mij bij monde van Humberto Tan en die meid met die lange benen die hij altijd bij zich heeft, nog veel meer vertellen. Maar aan haar mooie praatjes heb ik dus geen enkele boodschap meer. Omdat het niet alleen die typische gladde babbels zijn die in een gelikte commercial passen, het blijken ook nog doodgewone leugens die aan alle kleine rekeninghouders worden verkocht en de nagedachtenis van meneer Raiffeisen alleen maar bezoedelen. Kijk maar eens naar de praktijk en nog meer ernaar hoe deze zich verhoudt tot die babbels van Tan en zijn vriendin. Dan kunnen je alleen maar de schoenen uitvallen en blijft er van dat imago van betrouwbaarheid en de vriendelijkheid naar de klant die koning is, geen spat meer over. Zo blijkt er onder de vlag van de Rabobank veel fouts mogelijk te zijn geweest. Neem alleen al de hele dopinggeschiedenis van de door haar gesponsorde wielerploeg, welke bij hoog en bij laag ontkend is, maar waarvan de bewijzen inmiddels onomstotelijk zijn, terwijl de Raad van Bestuur volhoudt van begin tot eind er niets van geweten te hebben. De sukkels, kun je alleen maar zeggen, als het niet nog veel erger zou zijn en zij hun incompetentie met name hebben bewezen doordat zij evenzo hebben durven beweren totaal niet op de hoogte te zijn geweest van de manipulaties die er bedreven zijn met internationale rentetarieven.

Waardoor vele Rabobankiers wel interessante bonussen opstreken, echter er geen benul van hadden waar zij die aan hadden verdiend. En dat terwijl Tan en zijn vriendin maar hoog bleven opgeven van die geweldige Rabobank die haar klienten zo koesterde. Welnu, wat daar mee bedoeld is, weten alle rekeninghouders van die bank in het Limburgse Heuvelland inmiddels maar al te goed. Want die zijn gisteren met de mededeling overvallen dat hun geweldige Rabobank binnen nu en drie weken haar kantoren sluit in vijf gemeenten met stuk voor stuk meer dan 10.000 inwoners, te weten Vaals, Voerendaal, Schinveld, Simpelveld en Oirsbeek. Daarnaast gaan in acht grotere dorpen de pinautomaten op slot, zodat mensen daar maar verder moeten zien hoe ze aan hun euro’s komen. En dat allemaal met de bekende smoes dat overwegingen van kosten en efficiency ten grondslag hebben gelegen aan dit besluit van de Rabobank om zich terug te trekken. Maar ook dit zal wel het zoveelste leugentje om bestwil zijn, omdat het logischer is dat men de benen neemt met de staart daartussen en met wangen die dieprood moeten kleuren van schaamte. Vooral omdat al die kleine rekeninghouders en spaarders zo vies in de steek worden gelaten nu er niets meer aan hen te verdienen valt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De praatjes van de Rabobank

 1. sjoerd zegt:

  Hoensbroek met zijn 25.000 inwoners is op zo’n manier ook ondergeschoffeld…

 2. Ximaar zegt:

  Ik had al dertig jaar eerder problemen met de Rabo (Esperantoos voor Roven). Die Rabobanken zijn behoorlijk autonoom en die op ons dorp ging niet verder dan halverwege onze landbouwgemeente. Bij de andere helft hoorde een andere Rabo, met een andere directie die niet samenwerkte. De ‘onze’ was erg groot, met erg veel voetvolk en boven 1 bankier die alleen maar per buizenpost benaderd kon worden. Lange rijen en veel afschuivende antwoorden waren het gevolg. Tel daar de immer lage rentepercentages, de onfrisse link met de locale VVD en locale Land- en Tuinbouwbond bij op en het was mj duidelijk dat ik daar als particalier zonder stal of grond niets te zoeken had.

  Veel later liep ik hier in Alkmaar ook tegen de Rabo aan. Onze VvE-rekening stond in een buitenwijk geregistreerd. We wonen echter in de binnenstad en de Rabo in de binnenstad kon ons dus niet helpen. Overigens was hun zakelijke rekening ook erg duur en is die verhuisd naar een veel goedkopere van de ABN-Amro.

  Neemt niet weg dat ik ook slechte ervaringen heb gehad met de boeven van Fortis en de ING.

 3. Emigrant zegt:

  Rabo stond jarenlang internationaal bekend als een zeer solide Nederlandse bank. Dat is nu helemaal over. Maar ja, solide banken zijn er niet meer. Soliditeit sloot boevigheid natuurlijk nooit uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s