De brokkenpiloten van de PvdA

Het lijkt er waarachtig wel op alsof er binnen de PvdA een strijd tussen prominenten is uitgebroken over wie de meest serieuze bijdrage levert in het om zeep helpen van het partijprogram, de ideologie en de sociaal – democratische beginselen. Het kost werkelijk moeite om bij te houden welke partijbons daarbij de meeste doodsverachting betracht en tegelijk het meest effectief is als slippendrager van coalitiegenoot VVD, uit welke gelederen alle gehannes van PvdA’ers zonder twijfel met genoegen en zonder leedwezen, maar des te meer leedvermaak zal worden gadegeslagen. Want het is ook om je een rolberoerte te lachen hoe telkens door de sociaal – democraten de plank mis wordt geslagen als ze maar aan het besturen slaan. Geen wonder dat de enige die bepaald recht in de leer was, als de bliksem naar het partijbureau werd weggepromoveerd. Want te boek als notoire stoorzender stond Hans Spekman zeker. In tegenstelling tot Ronald Plasterk die als verantwoordelijk minister inlichtingendiensten gewoon hun gang laat gaan, tot Angelien Eysink, die de aankoop van JSF’s na tien jaar draaien en marchanderen mocht fiatteren en tot bijvoorbeeld ook staatssecretaris Jetta Klijnsma die kennelijk ook een goede beurt moest maken en in het gevlei bij de VVD wilde komen en dus degenen die met hun bijstandsuitkering al in de hoek zitten waar de klappen vallen, nog een extra bestuurlijke opsodemieter verkocht.

Welke door een kollega-blogger, Bespiegelaar, met de volgende welgekozen bewoordingen terecht aan de kaak werd gesteld. Want “Jetta Klijnsma’s asociale aanscherping van beleid om uitkeringstrekkers te treffen is wrang en meedogenloos ! We mogen hier spreken van een oud VVD – stokpaardje dat nu door een PvdA – adept uitgevoerd dreigt te gaan worden. Een regelrecht schande om mensen, die vanuit de huidige economische situatie aan de onderkant van de Nederlandse samenleving zijn beland, zo in de kleren te gaan en in hun bestaan te bedreigen. Daar houdt Jetta zich nu mee bezig. In plaats van zorgen voor werk, bij de ongelukkigen nog een stigma aanbrengen!! Hadden wij in de recente geschiedenis al niet eerder voorbeelden van landgenoten, bij wie je kon zien wat er met hen aan de hand was ?? Leren we het dan nooit en laat een sociaal democraat het om reden van besturen zo ver komen? Nee, voor Bespiegelaar geen hesjes met de leus “Ik werk voor de gemeenschap”!!! Een nationale schande is het. Niet meer en niet minder. Wat is dit voor een volk dat wel warm loopt voor onduidelijke liefdadigheidsdoelen en bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen laat stikken” en tegelijk niet te beroerd is om de pechvogels in de eigen gelederen nog eens extra te brandmerken?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op De brokkenpiloten van de PvdA

 1. bespiegelaar zegt:

  Met dank voor plaatsing en verdere uitwerking,. want ik was en ben en blijf erg boos over zoveel onnodige UMWERTUNG ALLER WERTE

 2. sjoerd zegt:

  En toch blijf je deze partij trouw…

 3. Zucht, de partij van de armoe.

 4. Nanos zegt:

  Aan mensen die bijstand ontvangen wordt geen dwangarbeid opgelegd. Ze hoeven geen kanalen te graven, geen stadsparken aan te leggen, geen bomen te snoeien en ook geen mensen uit de poep te halen. Er is geen sprake van hesjes met de leus “Ik werk voor de gemeenschap”!!!
  Er wordt hen alleen gevraagd iets terug te doen voor de samenleving door iets voor die samenleving te doen waar ze goed in zijn. Dat mag zonder hesje. Ik snap niet wat verkeerd aan is aan het principe dat je in die situatie best iets terug mág doen. Ik heb wat moeite met de verplichting, dat wel, maar een zetje in de rug om enige activiteit te ontplooien schijnt (ik weet het, niet altijd) nodig te zijn.

  • robschimmert zegt:

   Mijn probleem bestaat erin dat er weer zo onevenredig veel aandacht wordt besteed aan een groep die in de marge en aan de onderkant van de samenleving bivakkeert. De meesten hebben er niet om gevraagd en willen daar ook niet vertoeven. Moeten zijn onder dat groepje kwaden lijden? En wat mij helemaal stoort is dat de PvdA hier de flinkheid zelve is, het heel erg goed weet en in feite een habbekrats bezuinigt over de ruggen van kwetsbaren, terwijl ze nog geen week eerder bijna probleemloos miljarden verspijkerde omdat er zo nodig nieuwe JSF’s moeten worden aangeschaft. Dat is mij niet in de kouwe kleren gaan zitten en dat is door geen PvdA’er uit te leggen.

 5. Ximaar zegt:

  Het is vrij simpel. Als je iets wilt veranderen, dan moet je zorgen voor regeringsdeelname. En die regeringsdeelname kan je vergeten als je niet her en der je idealen loslaat. Geldt ook voor de VVD en alle andere partijen. De PvdA zou meer op haar strepen kunnen gaan staan en dan belanden ze net als de SP aan de zijlijn, vanwaar je alleen maar kan roepen. Voor het trekken van stemmen kan je overigens wel beter aan de kant gaan staan en vandaar vrijblijvend van alles roepen. Dat is dan ook het dilemma van alle partijen.

 6. bespiegelaar zegt:

  aanvullende info voor NANOS
  Dinsdag 12 november 2013 08:48 26 reacties

  ‘Ik werk voor de samenleving’, dat moet op felgekleurde hesjes komen te staan die veroordeelden aantrekken als ze de stad in gaan voor hun werkstraf.

  ‘Het is ontzettend belangrijk dat Amsterdammers zien dat een werkstraf daadwerkelijk een serieuze straf en dat de daders op deze manier ook echt nuttig werk voor de stad verrichten. Het moet duidelijk zijn dat veroordeelde daders iets terugdoen’, zegt VVD-fractievoorzitter Robert Flos vandaag.

  In het initiatiefvoorstel ‘Amsterdam maakt werk van de werkstraf’ pleiten de liberalen ook voor één centraal gemeenteloket dat afspraken met de reclassering maakt.

  lende gemeentelijke diensten en stadsdelen afspraken maken over de uit te voeren werkstraffen. Hierdoor weet niemand binnen de gemeente precies wat er allemaal gebeurt’, zegt Flos.

 7. RadaR zegt:

  Oprechte hulde voor Bespiegelaar. Ik zou hem vaker zo willen horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s