Zwarte Pieten in het duister

Of het the talk of the town vandaag is geweest, weet ik niet. Daarvoor kom ik te weinig onder de mensen, moet ik alle rumoer teveel van afstand vernemen en is het al te gefilterd als het mij bereikt. Maar het neemt niet weg dat het al met al vermakelijk genoeg was om de gemoederen bezig te houden, te beginnen bij het moment dat het licht uitviel tijdens het NOS – praatprogramma Studio Voetbal op de zondagavond. Hoewel de duisternis meteen inviel, waren er geen lichten daarin te bekennen. Maar wie had ook anders gedacht bij namen als Jan Mulder, Jack van Gelder, Pierre van Hooydonk, Co Adriaanse en Ronald de Boer? Toch niet dat zij hun licht meteen zouden laten schijnen. Zo verlicht zijn hun geesten nou ook weer niet, zelfs niet in voetbalzaken die het daglicht niet kunnen velen en bij deze gelegenheid juist zo mooi over de tafel hadden kunnen komen. Niets daarvan dus omdat na niet al te lange tijd het licht bij de heren helemaal uitging en de publieke zenders op zwart of groen over gingen. Waarna heel snel kon worden begonnen met het Zwarte Pieten, het favoriete tijdverdrijf bij de publieke omroep, waar alles en iedereen, dus niemand verantwoordelijk is als het om tegenspoed en kwade zaken gaat.

Zoals in deze kwestie weer eens overduidelijk bleek, waarin het om een test met de noodstroom ging waarvan niemand bij de publieke omroep op de hoogte was gesteld, terwijl Radio 1 en Nederland 1 nota bene de nationale rampenzenders zijn die ten allen tijde in de lucht moeten blijven. Maar gisterenavond dus even niet vanwege een test met een noodaggregaat op het Mediapark, waarvoor het elektriciteitsbedrijf Liander niet verantwoordelijk zegde te zijn, maar wees naar de beheerder van het Mediapark die uiteraard tot meer dan zestien uur na de uitvoering van die test met zenders die op zwart gingen als gevolg, nog altijd niet bereikbaar was voor commentaar. Met aan de andere kant de grootste mond bij de baas van de publieke omroep die niet ophield te beklemtonen dat hele verhaal met die test van de noodstroom vreemd te vinden omdat de publieke omroep juist acht noodaggregaten bezit om uitzendingen twintig minuten lang veilig te kunnen stellen. Zodat alles en iedereen in dit malle circus nu achter elkaar aanloopt en naar elkaars verantwoordelijkheden wijst zonder dat de echte oorzaak duidelijk wordt. Wat ook niet de bedoeling is bij de publieke omroep, waar het er blijkbaar vooral om gaat om elkaar hoe dan ook aan de praat te houden, tot er zich een nieuwe rel aandient.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Zwarte Pieten in het duister

 1. sjoerd zegt:

  Mensen maken fouten, en dan zie je dat het meteen mis gaat.

 2. Mack zegt:

  Ik zou ook op de noodstroom bezuinigen als de overheid mij zo kortte.

 3. RadaR zegt:

  Ik werd attent gemaakt op Lucky TV, waar de stroomstoring ook in werd behandeld. Het is niet toevallig, dat daar in het donker wel een heerlijke knokpartij tussen de minkukels van Tante Jack uitbrak. Blijkbaar zaten meer mensen op iets dergelijks te wachten 🙂

 4. Jolie zegt:

  De dip in stroomvoorziening in die hoek van het Mediapark, viel wel héél toevallig samen met een bezoekers-piek op Mack zijn Weblog…. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s