Spelletjes in Born

De Limburgse krantenlezer werd gisterenochtend vergast op een verhaal dat allicht de indruk kon wekken een vervroegde 1 april – grap te zijn. Zo onwaarschijnlijk klonk het aan de ene kant, maar met zo veel overtuiging en stelligheid werd het aan de andere kant verteld. Waardoor, hoe bizar, vooralsnog toch maar voor waar moet worden aangenomen dat er op een basisschool in Born door leerlingen van groep 3 collectief aan stik – en wurgspelletjes werd gedaan, waarbij de seksuele lading nog als het meest verontrustend gold. Het gaf in elk geval aanleiding tot zoveel onrust dat er in allerijl een informatieavond voor de betreffende ouders werd belegd, welke vooral diende om hen gerust te stellen en bij te praten over de maatregelen die er genomen zouden gaan worden op initiatief van de betreffende onderwijskoepel. Dat betekent zoveel dat er uiteraard weer een bataljon externe deskundigen mag opdraven en dat zo nodig justitie ingeschakeld zal worden. Wat in elk geval inhoudt dat er een diepgaand onderzoek gaat plaatsvinden. Maar dan moet er toch meer aan de langere termijn gedacht worden.

Daarnaast zijn er meteen maatregelen genomen om erger te voorkomen. De hele klas, en dan gaat het over kinderen van zes jaar in groep drie, is met onmiddellijke ingang onder verscherpt en apart toezicht geplaatst, waardoor de leerlingen de pauzes doorbrengen op een andere speelplaats, en overblijven en eten in de klas onder het waakzaam oog van een nieuwe leerkracht. Ook zijn er strikte regels afgekondigd voor het omkleden voor en na de gymles. Op nagenoeg dezelfde korte termijn wordt een veelomvattend plan van aanpak gepresenteerd waarin in ieder geval is voorzien in videocoaching en een permanente vorm van monitoring. Waarmee de status aparte voor deze groep van kleuters een afgerond feit is en met recht ervan gesproken kan worden dat er met een kanon op dit groepje van muggen geschoten is dat met haar spelletjes kennelijk associaties opriep bij volwassenen die met hun dirty mind ook hier en zo hun joy denken te vinden. Met dit krankzinnige verhaal uit Born als de uitkomst, waarover evengoed de geest van Halloween vaardig kon zijn geworden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Spelletjes in Born

  1. sjoerd zegt:

    En dat haalt dan ook nog eens de kranten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s