Krediet voor de thuiszorg

Om een of andere reden staat de thuiszorg al jaren in een kwalijk daglicht. De negatieve berichtgeving erover is niet van de lucht. En is het in de media even stil, dan zijn het wel de wandelgangen en de geruchtenstromen die hun werk doen in die zin dat er altijd wel weer ergens een verhaal in de kennissenkring of direkte omgeving opduikt dat evenmin bijdraagt aan een positieve beeldvorming. Is daar dus al genoeg mee aan de hand door de voortdurende berichten over noodzakelijke bezuinigingen en oplopende kosten, het wordt nog een graad erger gemaakt door al die negatieve ervaringen die zo nodig gespuid moeten worden. Met natuurlijk de ergernis over de steeds wisselende gezichten die hulp en zorg komen verlenen voorop, met direkt daarna het geklaag over het feit dat de betreffende krachten nooit op vaste tijden verschijnen. Twee rode draden die vergezeld gaan van zoveel individuele op – en aanmerkingen dat je als argeloze buitenstaander welhaast zou gaan geloven dat er aan de thuiszorg heel weinig deugt en dat het er in feite alleen maar kommer en kwel mee is. Wat allemaal toch in een ander perspectief komt te staan als je zelf aangewezen bent op diezelfde thuiszorg, waardoor je al snel merkt dat al dat gejeremieer de typische kleuring meekrijgt van mensen die hulp en aandacht op hun maat wensen omdat ze er nu eenmaal recht op hebben en er ook betaald voor hebben.

Dus een hoge toon aanslaan als dat niet helemaal naar hun idee uitpakt. Maar waarmee al die medewerkers die hun stinkende best doen, vooral onrecht wordt aangedaan. Nog afgezien van de vraag of al dat gezeur ook ergens op stoelt, durf ik met mijn recente ervaring gerust hardop te zeggen. Tot nu toe heb ik in die acht dagen dat ik in aanraking kom met de thuiszorg, uitsluitend prima indrukken opgedaan. Van een uitstekend functionerende organisatie met hooggekwalificeerde verpleegkundigen met vele jaren expertise, die het hele spectrum van de patientenzorg voor hun rekening nemen. Van de medische kant tot de lichamelijke zorg, van de wondverzorging tot injecties, van het keukentafelgesprek tot de aandacht op het emotioneel niveau. In de thuiszorg zoals wij die ontvangen, komt het allemaal ruimschoots aan bod en kan het iedere toets van kritiek doorstaan, haalt het een hoog professioneel niveau. Zodat ik hoogst verbaasd ben over de negatieve sfeer die er om de thuiszorg hangt, maar waarin ik mij totaal niet herken, en het helemaal vreemd vind dat mensen die zulk cruciaal werk met zo’n afbreukrisico doen en daar ook nog eens hun ziel en zaligheid in leggen, zo beroerd beloond worden. Wat ik een grof schandaal vind en nog meer dat dat al zolang duurt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Krediet voor de thuiszorg

  1. Mijn ervaring met de thuiszorg is zeer positief, na een beenamputatie vanwege een synoviasarcoom is mijn man na thuiskomst uit het ziekenhuis optimaal verzorgd door de thuiszorg, het is wel zo dat er door omstandigheden of vrije dag van de thuiszorg verpleegkundige wel eens iemand anders kwam maar ze waren en zijn uitermate kundig, hulpvaardig en vriendelijk. De beloning van de thuiszorg verpleegkundige zou wat mij betreft verdubbeld mogen worden en dat geklaag van nutteloze mensen over mensen die hun stinkende best doen zou eens afgelopen moeten zijn. Recht op….bestaat niet, zelfs als je ervoor betaald, medemenselijkheid wel.

  2. Emigrant zegt:

    Inderdaad, die slechte beloning is schandalig.

  3. bespiegelaar zegt:

    de thuiszorg, in dit geval pantein in de regio noord oostbrabant heb ik als bijzonder positief ervaren. De in de log genoemde kwaliteiten en attitude zoals door jou beschreven, worden door ons volledig onderschreven en de beloning ?? Een nationale schande !!!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s