Kort lontje

Opgedraaid, zo was zijn gemoedstoestand. Hij was over zijn toeren en betrok iedereen die in zijn buurt op die parkeerplaats kwam, in zijn opwinding over wat hem was aangedaan. Wie daar verantwoordelijk voor was, zou een vet probleem met hem krijgen, dat alleen op te lossen was met een dikke beurs. Als een razende ging hij te keer. Wat ook helemaal bij hem paste, met zijn ruigheid als handelsmerk. Een camouflagebroek, kistjes, een zwarte trui met opgeknipte mouwen en een hoofd dat al zeker vijf dagen niet geschoren was plus een stukje hout in de mondhoek. Zoiets kon alleen maar briesen en lawaai maken. Zodat zijn vrouw of vriendin wel timide in de auto moest zitten terwijl hij als een getergde leeuw eromheen liep en haar alleen toebeet dat hij nog iets te zuipen wilde. Want hij was niet van plan om zijn toekomstige prooi te laten lopen. Die kon er stevig van lusten en kwam goed op de koffie voor het geintje dat hij hem had geflikt. En zo bleef hij maar leeglopen zonder dat er iets aan de situatie veranderde, waarvan nauwelijks duidelijk werd wat de man in kwestie eigenlijk bezielde. Het gistte en stoomde alleen rondom zijn kop. Er was slechts een SUV te zien, type Frontera, dat wel het voertuig moest zijn van dit opgewonden standje, waarvan de stemming met elke tik van de klok alleen maar meer het kookpunt naderde en het ergste deed vrezen voor de ontlading die er onherroepelijk moest volgen als de veroorzaker van deze opwinding tevoorschijn zou komen.

De zaterdagmiddagstilte, want het was inmiddels tegen zes uur, werd steeds meer verstoord door het getier en geraas van die vlees geworden verongelijktheid zonder dat de feitelijke reden ervan duidelijk werd. Hoogstens kon vermoed worden dat de bron van zijn woede gelegen was in het feit dat naast zijn SUV een royale Audi niet helemaal in lijn geparkeerd stond, maar daar inderhaast was neergezet. Waardoor dit korte lontje nu dus geladen die onheilbezorger stond op te wachten, ondertussen niet aflatend in het maken van heisa en stampij. Met daarin als permanente rode draad dat hij met die figuur die hem dit had geflikt, wel eens zou afrekenen en dat die natuurlijk niet naar buiten durfde te komen. Zo ging dat maar door om plotseling in totale stilte te verkeren, terwijl hij tegelijk in rook leek te zijn opgegaan. Vort, foetsie, weg, nog sneller dan sneeuw voor de heetste zon. Zo zal hij geschrokken zijn en liep het hem in no time dun door de broek, toen hij zijn beoogde slachtoffers moet hebben gezien. Kleerkasten dus. Beiden uit een stuk van twee meter en half zo breed, maar zichtbaar weggelopen uit sportscholen, dus niet de types om fysiek de kachel mee aan te maken noch om er erg hoog tegen van de toren te blazen. En al helemaal niet om zo’n futiliteit. Want hoewel voorzien van de grootst mogelijke mond, had hij met zijn één meter zeventig blijkbaar wel enig verstand. Of het moet zijn overlevingsdrift geweest zijn die hem op weg heeft geholpen. Met de wetenschap dat zijn korte lontje niet meer dan een voetzoeker had geproduceerd.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Kort lontje

 1. math zegt:

  Top Rob! Hier hou ik nu van. Dat heb je prachtig in beeld gebracht. Het hele filmpje draait haarscherp in mijn gedachten af.

 2. sjoerd zegt:

  Inderdaad, de achtergebleven vrouw in de auto zal zich heel stilletjes kapot gelachen hebben…

 3. Laurent zegt:

  Hahaha, wat komisch!

 4. Mack zegt:

  Had hij zijn SUV voor de zekerheid wel in de wegrijstand staan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s