Ondoorgrondelijke wegen…

Hoe ondoorgrondelijk de wegen van mensen kunnen zijn, bewijzen de drie volgende, curieuze verhalen uit Sydney, Washington en Duitsland:

Een vrouw uit Sydney heeft het leven van haar blinde kip gered door het dier drie uur lang te reanimeren. De kip was per ongeluk in het zwembad terecht gekomen. Roberta Rapo nam kip Chooky Wooky in huis voor haar 14-jarige autistische dochter als een soort therapie. Het dier liep in de buurt van het zwembad toen het door een windvlaag het water in werd geblazen. ”Chooky Wooky dreef in het water en was helemaal stijf. Mijn dochter Rayna kon niet stoppen met huilen.” Rapa bedacht zich niet, haalde het dier uit het water en begon haar te reanimeren. Na drie uur reanimeren kwam de kip weer tot leven. Als dank legde het dier meteen een ei.”We hadden vrienden op bezoek die dachten dat we gek geworden waren en ze gingen naar huis”, aldus de moeder. ”Ik kon de kip niet dood laten gaan en vond het geweldig dat ik de vrienden later kon vertellen dat ik haar weer tot leven had gebracht.” Volgens de dierenarts heeft de kip niks aan het voorval overgehouden.

Een psycholoog uit Washington is uit zijn ambt gezet nadat hij een laptop met vertrouwelijke patiëntgegevens als onderpand aan een prostituee heeft gegeven. De psycholoog, Sunil Kakar, dacht met het tijdelijke onderpand tijd te rekken om samen met haar langs de pinautomaat te rijden. Tijdens het pinnen ging de prostituee ervandoor met de laptop met daarop de gegevens van 652 patiënten. De politie kon de dame diezelfde dag nog arresteren. Psycholoog Kakar krijgt nog wel de kans zijn licentie terug te krijgen, maar daarvoor moet hij wel op gedragscursus.

Het was niet het best denkbare begin van een gelukkig huwelijk: een Duitse man is tijdens zijn huwelijksreis zijn bruid vergeten tijdens een stop bij een pompstation. Pas na enkele uren kwam hij achter zijn pijnlijke vergissing. Het stel was onderweg naar Frankrijk voor de huwelijksreis en de vrouw had op de achterbank van hun busje liggen slapen. Tijdens de pitstop was ze wakker geworden en uitgestapt om naar het toilet te gaan, maar dat had haar gloednieuwe man niet gemerkt. Die vervolgde daarom doodleuk zijn weg, maar bedacht na tweehonderd kilometer dat het toch wel erg stil achterin was. Een telefoontje naar de politie leerde dat zijn vrouw op hem wachtte bij het pompstation, waar ze na vijf uur gelukkig werden herenigd.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ondoorgrondelijke wegen…

  1. sjoerd zegt:

    Oei, ik hoop dat ze nog steeds getrouwd zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s