Gedachtenspinsels aan de Geul

De pretenties en ambities klotsen er bij voortduring over de boorden van de Geul. Geen wonder dan ook dat de kademuren van dat riviertje in Valkenburg regelmatig aan vernieuwing toe zijn. Vraag het de inwoners maar, die er immers alles van weten en als geen ander over alle kabaal en ketelmuziek die er bij herhaling uit de raadszaal en de bestuurskamers in het gemeentehuis opklinken, kunnen meepraten. Ook de rest van het Zuiden van Limburg krijgt er genoeg van mee via de kolommen van de Limburger die bijna dagelijks wel een plekje bieden voor het volgende spannende plannetje van de bestuurders van het Geulstadje, met in hun voetspoor de gemeenteraadsleden die er ook niet voor terugschrikken om hun fantasieën en dagdromen als het even kan graag ruim baan te geven. Waarbij het meestal niet duidelijk is of dat ter meerdere eer en glorie van zichzelf is of dat het toch de bedoeling is dat Valkenburg wordt opgestoten in de vaart der volkeren. Want niets is, zo blijkt meestal, gek genoeg en overschrijdt dan ook vaak de grenzen van de werkelijkheid. Om nog maar te zwijgen over haalbaarheid van de opgerispte ideeën.

Met als meest recente voorbeeld van al die baarlijke onzin die in het gemeentehuis telkens wordt gedebiteerd en die per saldo geen ander effect heeft dan de aandacht te trekken, de suggestie om eens te onderzoeken of Valkenburg niet weer een rechtstreekse verbinding met Aken kan krijgen via het Miljoenenlijntje. Wat des te interessanter zou zijn, nu Aken sinds kort een rechtstreekse verbinding met Berlijn heeft gekregen. Ja, in Valkenburg deinst men er niet voor terug om groot te denken en zelfs over de eigen schaduw heen te springen, althans dat bij voortduring te proberen zonder zich verder van wat voor een beperkingen ook aan te trekken. En dat maakt leven genoeg en doet vaker bij kollega – bestuurders van au en levert in bijna alle gevallen niets op zij het dat iedereen weer weet dat Valkenburg nog bestaat en niets is veranderd, want nog altijd vervalt in hetzelfde geouwehoer, waar het van oudsher zijn reputatie aan ontleent. Met dit tijdverdrijf en gedachtenspinsel als meest recente voorbeeld van alle oeverloos gezwets en gemis van elk realiteitsbesef waaraan het Geulstadje nog wel eens ten onder zou kunnen gaan. Hoewel het nog sneller dreigt te bezwijken aan ieder ontbrekend gevoel voor verhoudingen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gedachtenspinsels aan de Geul

  1. sjoerd zegt:

    Dat is geen nieuw plan. De ZLSM is al jaren bezig om dat kleine stukje spoor wat nodig is weer open te krijgen. Dat zou ook voor hen rendabel zijn. Volgens mij zijn het maar 800 meter…. Alleen heeft de gemeente Valkenburg geen treinen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s