Break (2)

Hoewel ik niet al te scheutig wil zijn met het etaleren hier van al het persoonlijke lief en leed, ontkom ik er toch niet aan om zo nu en dan toch wat klaarheid te bieden, met name als een en ander zijn weerslag heeft op de frekwentie waarmee ik op mijn weblog pleeg te verschijnen. Vandaar dat ik toch, zij het summier, een follow up geef aan mijn logje van twee dagen geleden dat ik onder de titel ‘Break’ plaatste. Het zal, neem ik aan, onder mijn vaste bezoekers en lezers, bekend zijn dat mijn vrouw al drie jaar ziek is. In februari 2011 werd bij haar borstkanker gekonstateerd met uitzaaiingen naar de gewrichten. Genezing was niet meer mogelijk, wel behandelingen om kwaliteit van leven te bieden. Sedertdien hebben wij ons leven daarnaar ingericht en het samen goed en aangenaam gehad ondanks dat de wereld wel steeds kleiner werd. Want natuurlijk werd de mobiliteit van mijn vrouw beperkter en vroeg ze steeds meer zorg en aandacht.

Maar we konden onszelf nog steeds en goed redden zonder dat we verder acht hebben geslagen op of ons bewust waren van de uitwerking van de uitzaaiingen op haar gewrichten – en bottenstelsel. Tot woensdagavond laat een spontane breuk in een van haar bovenbenen optrad en acute opname in het ziekenhuis met daaraanvolgend een spoedoperatie nodig bleek. Met als gevolg dat ze van nu af aan intensieve zorg nodig heeft, want omzichtig met haar moet worden omgegaan. Dat is de situatie waarmee wij nu zijn gekonfronteerd en die ons nu ruw heeft wakker geschud uit de stille droom die wij drie jaar aaneen samen hebben gekoesterd. Zo is onze stand van zaken die beslist haar effect zal hebben op de frekwentie en de intensiteit van mijn weblog, welke uiteraard een bijzaak en afleiding is. Want er zijn waarachtig wel grotere zaken in het leven, waar ik graag mijn volle energie aan geef.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Break (2)

 1. sjoerd zegt:

  Dat is triest om te lezen, een peiler die helemaal wegvalt uit je leven. Dat is best een zure appel. Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

 2. Mack zegt:

  Ongeneeslijke kanker is een tijdbom waarvan niemand weet wanneer hij af gaat. Heel veel sterkte.

 3. RadaR zegt:

  Hoe ontoereikend ook, het meegevoel is er aan deze kant. Nogmaals veel kracht gewenst.

 4. Ximaar zegt:

  Dit zijn ontzettend vervelende voorvallen. Bij mijn moeder werd er ook op gewezen dat botten zouden gaan breken. Zo ver is het nooit gekomen. Maar ze is wel een keer met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat een huisarts dacht dat er een bot was gebroken. Dat simpele incident gaf al een hele heisa, laat staan een echte breuk die de werkelijke situatie erg duidelijk maakt.

  Ik duim ervoor dat de kwaliteit toch nog weer wat terug komt en het nog een tijd goed mag gaan. Sterkte!

  Steek ook vooral tijd in elkaar en niet teveel in het bloggen. Ik weet dat bloggen leuk is, maar ook tijd en energie kan vreten. Het is niet alleen het bedenken en intikken, maar ook bijvoorbeeld het beter lezen van een krant om daar wat over te bloggen. Maar ook het lezen van en het reageren op reacties kan aardig aantikken.

 5. pjotr zegt:

  Veel sterkte. Een platitude, maar toch echt gemeend.

 6. Gerrit Bom zegt:

  Ik wil u heel veel sterkte wensen in de komende tijd. En natuurlijk ook uw vrouw.
  Van zomaar een volger van uw blog. Ik volg u sinds een half jaar denk ik en ik lees uw stukken met veel plezier. Mijn bewondering en nogmaals wens ik u de sterkte die u nodig hebt.
  Gerrit Bom

 7. Laurent zegt:

  Tjonge, wat erg Rob. Het is inderdaad zoals Mack zegt, en zoals ik het ook al vaker heb meegemaakt in de familie, en ook nu weer met een dierbare vriendin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s