Valse Haagse voorwendsels

Het kan dus allemaal nog hypocrieter in de Nederlandse politiek als er door staatssecretaris Teeven zonder blikken of blozen een tegendraadse draai wordt gegeven aan de argumentatie om Volkert van der Graaf niet het proefverlof te geven dat iedere andere gedetineerde wel krijgt. Alsof diens welzijn Teeven ook maar voor een grein ter harte zou gaan, zo wordt die weigering onderbouwd met zijn diepgaande zorg daaromtrent. Terwijl iedere weldenkende Nederlander donders goed weet dat deze bewindsman ondanks zijn brede schouders en grote mond heel doodgewoon gezwicht is voor de pressie uit zijn eigen partij die op haar beurt weer de PVV de wind uit de zeilen moest nemen. Zo werkt dat dus in Nederland. Als geldend recht en de heersende regels in de strafrechtspleging slechts die ene en ogenschijnlijk onontkoombare kant op wijzen, die de man in de straat niet gerieft en welk gevoel ook nog eens is aangejaagd uit verdachte hoek, dan blijkt onze overheid opeens wel mans genoeg om die onderbuik van de samenleving op haar wenken en wensen te bedienen. En wordt daarvoor de rottigste en doorzichtigste smoes verzonnen waar de grootste onnozelaar nog niet in wil trappen.

Maar ze wordt toch maar mooi gebruikt zoals de samenleving een fraai rad voor ogen wordt gedraaid door de Haagse politiek die daarmee het zoveelste portie vertrouwen verspeelt. Wat nog het minst te betreuren is omdat er al niet meer zoveel krediet te verliezen was met alle hypocrisie en komedie die in het Haagse usance zijn geworden en het hele Binnenhof tot een reservaat hebben gemaakt waar wij Nederlanders slechts hoofdschuddend en grimlachend naar kunnen kijken. Wat echter veel ernstiger is als bijkomstigheid en tegelijk direkt gevolg van die huichelachtige draai, dat is dat deze staatssecretaris Teeven met zijn goedkope verhaal, zijn leugenachtige smoes, dus nog niet eens zichzelf ongeloofwaardig maakte, maar de rechtszekerheid in Nederland daarmee op de tocht heeft gezet, de basis er onderuit heeft gehaald. Omdat je niet meer op de overheid kunt vertrouwen als zij haar oren laat hangen naar diegene die het hardst schreeuwt en dat dan tegelijk doet met de meest valse voorwendsels. Wie durft er dan nog van eerlijkheid en recht te spreken, als de eerst aangewezene die Teeven heet, dat nog niet eens voor elkaar weet te krijgen?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Valse Haagse voorwendsels

  1. sjoerd zegt:

    Ik had het deze week al eens over een rechtsstaat…

  2. Laurent zegt:

    Ik begrijp nog steeds niet goed wat het verschil in gevaar voor Van der G. is tussen nu met proefverlof en straks vrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s