Huwelijksperikelen

Het huwelijksceremonieel blijkt nog altijd voldoende magie te bezitten om deelnemers aan dat ritueel tot allerlei fratsen en escapades te verleiden. Met een beetje goede wil en moeite zijn er dagelijks wel voorbeelden van te vinden. De volgende drie van bijna naast de deur kwamen deze week langs:

Omdat de Britse bruidegom Neil McArdle vergeten was zijn eigen trouwlocatie te reserveren, probeerde hij ervoor te zorgen dat het feest zou worden uitgesteld. Dus deed hij voorkomen alsof er een bom in het gebouw lag. McArdle en zijn verloofde Amy Williams zouden trouwen op historische locatie St George’s Hall in Liverpool, maar de 36-jarige McArdle kwam er bij een laatste check op de huwelijksdag achter dat hij de reserveringsformulieren nooit had ingevuld en ingeleverd. In paniek belde hij de receptie van het gebouw en zei: “Er is een bom in St George’s Hall die over 45 minuten afgaat.” De politie werd gewaarschuwd, het gebouw werd ontruimd en doorzocht. Er werd uiteraard geen bom gevonden. Het onderzoek leidde naar de bruidegom, die werd gearresteerd en bekende dat hij had gebeld. Hij vertelde de politie dat hij de bommelding had gepleegd omdat de bruiloft dan uitgesteld moest worden en hij meer tijd had om alles nog te regelen. “Hij durfde zijn aanstaande en haar familie niet te vertellen dat het huwelijk niet door kon gaan”, aldus een bron. Neil en Amy zijn overigens nog steeds niet getrouwd, maar naar verluidt zijn ze nog wel bij elkaar. De voormalige bruidegom hoort later deze maand het vonnis van de rechter in Liverpool.

Een tuinman uit Groot-Brittannië heeft de liefde aan zijn vriendin bewezen door haar ten huwelijk te vragen met behulp van een verzameling buxushagen. Liam Ireland uit Eckington, Worcestershire nam zijn nietsvermoedende vriendin Melissa Moss mee voor een helikoptervlucht. Ireland vertelde Moss dat zijn baas de vlucht had georganiseerd om wat luchtopnamen van het hoveniersbedrijf te maken. Het stel vloog naar Staverton Airfield in Gloucestershire om aan hun 45 minuten durende rondvlucht te beginnen. Ireland vertelt: “Het was zenuwslopend. Er waren zoveel factoren, waaronder het weer, die samen moesten komen zodat het plan zou werken.” Moss was verbaasd toen ze op 150 meter hoogte over een veld met honderden heggen vlogen, die de zin ‘Will you marry me, Melissa?’ lieten zien en die had kunnen ontstaan door de hulp die Ireland van zij vader en drie kollega’s kreeg die de heggen op die manier verplaatst en opgesteld hadden. Zodra Moss de zin las vanuit de helikopter, draaide ze naar haar vriend, die al met een ring klaar zat: “Gelukkig zei ze ‘ja’. Ik kon niet op één knie gaan zitten, omdat ik vast zat in de gordel.”

Een man uit Boxtel is van plan om zijn vriendin ten huwelijk te vragen als hij 15.000 ‘likes’ op Facebook krijgt. De Brabantse Rob en Femke zijn al geruime tijd bij elkaar en hebben samen twee kinderen, maar van een huwelijk is het tot nu toe nog niet gekomen. Volgens Rob begon het allemaal als een grap. “We hebben de laatste tijd verschillende bruiloften van vrienden gehad. En op die feestjes wordt ons steeds gevraagd wanneer wij gaan trouwen. Als grap heb ik toen gezegd dat dat pas gebeurt als we 15.000 likes op Facebook hebben”, aldus Rob. Uiteindelijk was het Femke die de Facebookpagina oprichtte. Dinsdagochtend hadden al ruim 600 personen de pagina geliked. Ook bij 14.999 likes gaat Rob zijn Femke zeker ten huwelijk vragen, vertelt hij. Al hoopt hij natuurlijk wel de 15.000 te halen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Huwelijksperikelen

  1. Sjoerd zegt:

    Je moet toch wat om er een onvergetelijke dag van te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s