De handjes van Perez

De eerste kennismaking met Fox Sports, de opvolger van Eredivisie Live, is tot nu toe allerminst meegevallen. Door de torenhoge ambities en vooral de drang om die direkt waar te maken en te realiseren is de registratie van het vaderlandse voetbal tot nu toe een rommelige boel geweest, waarin nauwelijks een lijn of een overzicht was te ontdekken. Bovendien blijkt nu dat die de hele verslaggeving omlijst wordt door analyses die uit de mond komen van ex – voetballers die op zijn minst wel eens aan een integriteitstoets onderworpen hadden kunnen worden. Want hoe je het ook wendt of keert, deze lieden zijn toch vanwege hun prominente voetbalverleden op zijn minst een rolmodel en hebben ook nog een voorbeeldfunctie te vervullen. Dat lijkt bij Fox Sports in alle haast om te scoren over het hoofd te zijn gezien toen Erik Meijer uitgenodigd werd om tot het panel van deskundigen toe te treden. Wat dus is gebeurd op een moment dat zijn naam in Duitsland zwaar ter discussie is komen te staan, in elk geval hevig rondzong omdat deze in direkt verband werd gebracht met diverse financiële manipulaties die zouden hebben plaats gevonden bij de transfers van verschillende spelers van Alemannia Aachen toen Meijer nog in het management van die vereniging een plaats bekleedde. Waarmee zijn verschijning bij Fox Sports toch een dubieus karakter kreeg. Hetgeen met nog meer recht gezegd kan worden van die vlotte babbelaar die Kenneth Perez blijkt te zijn, maar die zich even bedreven met zijn handen heeft getoond.

Dat bewijst het volgend incident dat pas nog heeft plaats gevonden en dat gerede twijfels oproept aan zijn geschiktheid om de rol van voetbalanalist te vervullen. Want de oud-profvoetballer mag door een elleboogstoot voorlopig niet uitkomen voor amateurclub BVV’31. De oud-speler van clubs als AZ, Ajax, PSV en FC Twente deelde in een duel met SEC uit Soest een elleboogstoot uit nadat hij door een tegenstander stevig werd aangepakt. De rode kaart die Perez daarvoor ontving bracht de Deen niet tot bedaren. Perez haalde verhaal bij de arbiter van dienst en deelde hem daarbij twee kleine tikjes op de wang uit. De KNVB besloot de rode kaart en het gedrag van Perez hard aan te pakken. De 39-jarige voetballer, naast analist ook jeugdtrainer bij Ajax, moet de komende tien wedstrijden van de amateurclub uit Blaricum, een vierdeklasser, vanaf de zijlijn bekijken. Welke plaats Fox Sports hem ook for the time being zou kunnen toewijzen, al was het om nog verder af te koelen. Want aan heetgebakerde praatjes heeft niemand wat, zeker als ze uit de mond van iemand komen die het voorbeeld moet geven en bovendien jonge voetballers traint. Waarmee gezegd wil zijn dat het niets met die voetbalcultuur wordt, zolang lieden als deze Perez met hun mentaliteit ergens vooraan bij het roer zitten en de sfeer in de voetballerij mede kunnen bepalen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s