IgNobelprijzen 2013 (6)

Japanse wetenschappers vielen ook in de IgNobelprijzen door te veronderstellen dat het misschien wel mogelijk is om een ui te maken waar je niet van gaat huilen als je hem snijdt, maar die toch helemaal de smaak van ui behoudt. Daarvan uitgaande ontdekten zij een voorheen over het hoofd gezien enzym dat noodzakelijk is voor de produktie van de lachrymatory factor, de irriterende stof, waar je ogen van gaan tranen. Onderdruk de productie van dat enzym en je hebt een niet tot huilen aanzettende ui, met behoud van haar smaak. Tot zover de theorie en het idee dat weliswaar geboren is, maar die ui nog niet tot leven heeft gebracht.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op IgNobelprijzen 2013 (6)

  1. sjoerd zegt:

    Ik vind dat dat tranen er gewoon bij hoort…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s