Fox en de laatste mem

Als ik het nog allemaal scherp op het netvlies heb, dan moet het een dik jaar geleden zijn dat ik overstag en door de knieën ben gegaan voor betaaltelevisie. Ik werd abonnee van Eredivisie Live en kon zo eerste rang zitten bij alle voetbalwedstrijden die er in de Nederlandse Eredivisie werden gespeeld. En hoewel aanvankelijk toch nog wel skeptisch, was ik al snel een tevreden kijker, te meer omdat het aanbod kompleet was en er geen enkele wedstrijd uit de boot viel. Alles werd gecovered door die zender zonder dat dat overigens de behoefte bij mij deed ontstaan om dan ook maar ongebreideld al dat voetbal te consumeren. Maar per saldo had ik na dat eerste seizoen toch het gevoel dat mij waar voor mijn geld was geboden. En daar gaat het ten slotte om. Aan welk feest echter rap een eind is gekomen, nu Fox zich van dat pakket heeft meester gemaakt en Eredivisie Live heeft geannexeerd. Het gevolg is dat het wedstrijdaanbod niet meer in zijn geheel wordt uitgezonden. De zogenaamd minder aantrekkelijk geachte ontmoetingen worden in het geheel niet meer aangeboden, omdat twee van de vier kanalen gereserveerd zijn voor het vertonen van respektievelijk Engels en Italiaans voetbal. Waarvoor ik mij destijds dus bepaald niet heb geabonneerd op deze voetbalzender. Versnippering dus, die wat mij betreft nergens toe dient en mij al helemaal niet bevalt.

Maar Fox is nog een stap verder gegaan door met bakken met geld zoveel invloed uit te oefenen in de richting van de clubs van de Jupiler League, de op een na hoogste Nederlandse voetbalklasse, dat deze er daardoor mee akkoord gingen dat de opzet en indeling van hun competitie echt een lachertje werd, want in zes delen per speelronde werd opgeknipt, opdat Fox zoveel mogelijk van die wedstrijden zou kunnen uitzenden. Met daaraan ten grondslag liggend de ridicule veronderstelling dat de kijkende voetballiefhebber op het puntje van zijn stoel te krijgen is voor wedstrijden als Telstar tegen Emmen of Dordrecht tegen Helmond Sport. Want die wedstrijden komen nu dus stuk voor stuk aan de beurt voor uitzending doordat de telkens tien wedstrijden zijn gespreid over de vrijdagavond, de zaterdagmiddag en – avond, de vroege en late zondagmiddag en de maandagavond. Met nogmaals dank aan Fox dat niemand hiermee op zijn wenken heeft bediend, hoogstens zijn twee mannetjes, van Peperstraten en van Halst die aldus de kans krijgen om boven hun eigen middelmaat uit te stijgen, omdat er niemand anders te porren is voor dit avontuur dat op deze manier en met hen erbij wel fout moet gaan en slechts verliezers te incasseren krijgt. Fox zelf en zijn twee anchormen, het Nederlands voetbal en de televisiekijker die zijn plezier voor de zoveelste maal bedorven ziet omdat hij omwille van het geld opnieuw aan de laatste mem is geplaatst.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Fox en de laatste mem

  1. sjoerd zegt:

    Je kunt toch gewoon opzeggen…

  2. Mack zegt:

    Nee, je kunt niet gewoon opzeggen. Ja, natuurlijk kan dat, maar daar gaat het niet om. Je kunt alles wel laten gebeuren. Alles wat goed lijkt en waar men tevreden over is wordt aangepakt door een irritante ondernemer die vindt dat hij het recht heeft om in te grijpen in de gewone levens van gewone stervelingen. Er zijn sommige vaste waarden in Nederland, zoals studio sport en het acht uur journaal, en daar moet John de Mol vanaf blijven. En zo niet, opzouten uit dit land. Lekker naar Amerika ermee. Als ik ergens tevreden mee ben wil ik niet dat een bedrijf gaat bepalen dat ik niet tevreden ben en dat het anders moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s