Het slappe gelul van Hoes

Wie in het Limburgse op zoek is naar echt slap gelul, kan zich de laatste jaren, sinds daar Onno Hoes als burgemeester zetelt, het beste vervoegen op het Maastrichtse stadhuis. Want als er een is die er een handje van heeft om daar wekelijks wel een keer een goed staaltje van te verkopen en daarmee de voorpagina van de Limburger te halen, dan is hij het wel. Maar wat verwacht je ook van iemand die dag en nacht verkeert met een oud wijf als Albert Verlinde, die immers zijn grootste diepgang bereikt bij RTL Boulevard? Als dat de sparringpartner voor je is om je geest te scherpen, dan kan de uitkomst ervan alleen maar grenzeloos geouwehoer zijn. Zoals Hoes dan ook met de regelmaat van de klok toont dat hij daar als geen ander wat van kan. Wat hij telkens weer aan gemeenplaatsen uit zijn hoge hoed tovert onder het mom van de introductie van nieuw of zelfs baanbrekend beleid, slaat alles en heeft zelfs zijn voorganger Gerd Leers, die er ook niet misselijk mee was, nooit laten zien. Want lef heeft Hoes zeker en ook nog eens een flinke portie eigendunk waarmee meteen elke vorm van zelfkritiek uitgesloten wordt. Die dan ook volledig ontbreekt getuige alle luchtfietserij door middel waarvan hij zich maar die visionnair bestuurder wil tonen, die dus door niks en niemand geremd kan worden, ook in zijn meest onzinnige escapades.

Waarvan hij dus gisteren weer een fraai nummertje ten beste gaf. Want geheel op eigen gezag, zonder last of ruggenspraak met wie dan ook heeft hij Maastricht en de rest van de wereld ervan op de hoogte gesteld dat de eind 2016 te openen A2 – tunnel vernoemd zal worden naar ons staatshoofd, dus de Koning Willem Alexander – tunnel zal gaan heten. Omdat dit, zo wikte en beschikte vroede vader Hoes, de band tussen Maastricht en ons koninklijk huis zonder twijfel zou verstevigen. En gezien deze blijk van oneindige wijsheid kwam het hem als burgemeester ook beter en verstandiger voor om daarom geen prijsvraag uit te schrijven door middel waarvan de gewone mensen ook over een naam voor die tunnel konden gaan denken. Hier was dus dat hoger belang in het geding voor de bewaking en verwezenlijking waarvan hij immers als burgemeester was ingehuurd. Met die boodschap en nog meer die toon was Hoes weer eens opzichtig en op de hem zo eigen wijze aan de bal en bewees hij ten overvloede het ongelijk van voormalig wethouder Jan Schaefer. Want in het meest slappe gelul blijk je wel degelijk te kunnen wonen, als je maar Hoes heet en nog zoiets als Verlinde in je nabijheid hebt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s