Nederland aan de bedelstaf

Hier en daar verluidt het al dat Nederland hard op weg is om de zieke man van Europa te worden. En er blijkt weinig voor nodig te zijn om die bewering ook nog eens hard te maken voor een economie die nog net niet zo slecht presteert als Portugal en Griekenland, maar voor de rest naar alle overige Europese landen het nakijken heeft. De kengetallen voor Nederland spreken wat dat betreft boekdelen, maar het blijkt nog meer uit het gedrag van ons land dat dan nog wel niet echt ziek is, maar de tekenen van verval die er onherroepelijk toe leiden, wel begint te vertonen. Want plotseling werpen wij ons bij monde van wat bewindslieden in Den Haag op als een bedelaar, als een land dat met natte, vragende oogjes de hand ophoudt bij de rijken der aarde en zich daarmee op eenzelfde stumperachtig niveau manifesteert als notoire zorgenkinderen als nogmaals Griekenland, Hongarije, Cyprus en wederom Portugal die er zich evenmin voor generen om de bedelaar uit te hangen. Wat is namelijk het geval en als rechtgeaard en trots Nederlander zou je je er in feite kapot voor moeten schamen dat ons land zich zo verlaagt.

Want dat is toch het dingen naar de handen en beurzen van alles dat in de miljarden en miljoenen zwemt zonder dat de vraag wordt gesteld langs welke weg dat geld zoal is verkregen. Als het maar door Nederland wordt binnengehengeld en zijn plek krijgt in de Nederlandse economie waartegenover dan staat dat degenen die zo’n gebaar hebben gemaakt, probleemloos een verblijfsvergunning krijgen. Noem dat maar niet een schril kontrast met al die asielzoekers die in grote nood waren maar zonder pardon de grens over werden gezet omdat ze dus niets voor ons konden betekenen en hun nood en leed ook voor ons niets betekende. Zodat we nu dus getuige zijn van een pijnlijke omslag in het asiel – en immigratiebeleid met dien verstande dat het humaniteitsbeginsel kennelijk niet meer telt en overboord is gezet en bezit en vermogen de criteria zijn geworden waarlangs gemeten wordt of mensen tot ons land toegelaten kunnen worden. Niet eigen volk, maar eigen belang eerst. Met alweer dank aan de PvdA die niet meer bij de gratie van haar principes bestaat, maar leeft van en dankzij het gedogen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nederland aan de bedelstaf

  1. Mack zegt:

    Ik vind het veel te makkelijk van je om te stellen dat wij als een soort vermomd Nazi-Duitsland optreden en elke asielzoeker de grens over zetten. Ik vind het sowieso makkelijk om te oordelen als je zelf geen budgethouder bent. Want het is kiezen of delen als de geldstroom niet oneindig is. Als ze willen delen, staat het land sowieso op zijn kop, dus kiezen ze maar.

  2. Sjoerd zegt:

    Als ik mijn hand ophoud en er valt iets in… wat is daar mis mee. Ik hoef toch niet heel europa te betalen…

  3. Emigrant zegt:

    Je moet als buitenlander wel erg wanhopig zijn om uitgerekend een Nederlandse verblijfsvergunning te willen kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s