Voor onze veiligheid…..

Vanaf het moment dat de bewindslieden Opstelten en Teeven de grote broek hebben aangetrokken en luid, heel luid verkondigden dat zij Nederland wel eens even veiliger zouden gaan maken, ons dat gevoel van veiligheid zouden teruggeven, is de druk op alle uitvoeringsinstanties die aan die kretologie handen en voeten moesten geven, hand over hand toegenomen. Want het was wat betreft beide heren menens geworden, dus moesten de mouwen opgestroopt worden. Met alle gevolgen van dien. Want om nuance moet je niet meer vragen noch die verwachten als er zulke grote monden worden opgezet en er waarachtig gehakt gaat worden dat het een lieve lust is. Dus vliegen momenteel de spaanders je bijna dagelijks om de oren als de Marechaussee, de IND of welke andere dienst weer de zoveelste blunder begaan in hun ijver om die twee schreeuwers in Den Haag op hun wenken te bedienen. Je kunt er haast dagelijks de klok op gelijk zetten. Zoals gisteren bijvoorbeeld toen bekend werd dat een uitgeprocedeerde asielzoeker, die een psychiatrisch patient was, op het vliegtuig naar Nigeria was gezet en daar gewoon aan zijn lot was overgelaten door de begeleidende Nederlandse ambtenaar, tegen elke regel in en met de wetenschap dat de betreffende man suïcidaal was. Maar op een en dezelfde dag kan het falen zelfs nog erger blijken, zoals dat verhaal over dat echtpaar uit Almere vertelt dat 32 dagen ten onrechte opgesloten heeft gezeten in een huis van bewaring.

De douane op Schiphol meende namelijk dat de huidverzorgende crème van de vrouw cocaïne bevatte, waarbij het natuurlijk extra verdacht was dat dat echtpaar afkomstig was uit Paramaribo. Omdat een zgn. testset een ‘positieve kleurreactie’ te zien gaf was dat voor de Marechaussee voldoende reden om tot inbewaringstelling van beide echtelieden over te gaan. Ondanks stellige ontkenning van beiden, ondanks hun verwijzing naar een blanco strafblad, ondanks het bezit van goed betaalde banen, minderjarige kinderen en inwonende ouders die door hen verzorgd werden. Ook de kassabon als bewijsstuk voor de aankoop van de crème mocht niet baten en voorkwam de hechtenis van 32 dagen niet. De uitkomst van een nader laboratoriumonderzoek moest afgewacht worden. Die zoveel, vijf, weken later de onschuld van het echtpaar uitwees, waardoor zij nu per persoon aanspraak maken op een vergoeding van tachtig euro per dag. Want voor die fooi wordt dus ongemak, frustratie en terechte woede afgekocht, alleen maar omdat er maar wat raak gerechercheerd wordt om figuren als Opstelten en Teeven te gerieven, die natuurlijk opnieuw van de prins geen kwaad zeggen te weten. En met al hun lawaai van zelfreflectie uiteraard geen kaas gegeten kunnen hebben.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Voor onze veiligheid…..

 1. Mack zegt:

  Belachelijke toestanden allemaal. Je kunt iemand met de naam Opstelten toch ook geen publieke functie geven?

 2. Sjoerd zegt:

  We hebben ze zelf gekozen toch…

  • robschimmert zegt:

   Wie? Opstelten? Teeven? Die kon ik niet eens verzonnen hebben.

  • Mack zegt:

   Nou, klein puntje heeft Sjoerd toch wel. Want hallo, je kunt wijzen naar de politiek, maar dat is gewoon een weerspiegeling van de bevolking.

   • robschimmert zegt:

    Er is ook nog zoiets als een verschil tussen de uitvoerende macht die gecontroleerd wordt door het parlement. En laat nou die uitvoerende macht de namen van Opstelten en Teeven dragen, die door niemand gekozen zijn, alleen op die plaats terecht kwamen na een coalitie-akkoord tussen VVD en PvdA. Dus als het een weerspiegeling is, dan toch een heel fletse en een die nauwelijks te herleiden is tot de wil van de kiezer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s