Mannen en bodywarmers

Ze zijn voor mijn gevoel te vergelijken met de leggings die een bepaald type vrouwen meteen hard core ordinair maken. Ze zijn de mannelijke tegenhanger ervan hoewel ze ook weer niet echt platvloers te noemen zijn. Hoogstens zo ongemeen alledaags, zo peper en zout, zo vreselijk gewoon en daardoor zonder kraak of smaak. Zo langzamerhand zie je ze met het aarzelend op gang komen van de herfst weer in het straatbeeld verschijnen als opa, de senior, die wat oudere man van zijn vrouw weer op casual moet gaan. Want het is evident dat zij de oorzaak en de schuldige ervan is dat hij met die aan elkaar genaaide jaszakken die bodywarmer heten, de straat op gaat. Met zijn echtgenote, de bedenkster van dat kledingstuk dat je hem dus altijd zeer tegen zijn zin ziet dragen, twee passen voor hem, de weg wijzend en de richting aangevend terwijl zij vastberaden en met luide stem achter dat tasje aanloopt dat zij demonstratief om haar buik heeft gebonden. Waarin zich uiteraard de beurs bevindt, het mobieltje en dat pakje Tempo dat haar uitrusting kompleet maakt, terwijl haar echtgenoot achter haar het pakpaard mag spelen, uitgerust als hij daarvoor is met zijn bodywarmer en alle draagzakken die daarin aanwezig zijn plus dat onontbeerlijke vulpotlood dat demonstratief uit de rechterborstzak steekt.

De ridder van de droevige figuur die het allemaal maar ondergaat en lijdzaam over zich laat komen als er gebeurt wat er gebeurt zoals zijn vrouw dat beschikt. Omdat je niets aan je hoofd wilt hebben en de lieve vrede ook veel waard is en je je dus zo’n bodywarmer ook maar aan laat leunen als zij zegt dat het je geweldig staat ook al ontgaat je elk nut en functie ervan. Want beschermd tegen de kou ben je niet. Hoogstens ben je wat meer aangekleed terwijl het zonder even goed zou gaan. Maar omdat je vrouw je vertelt, je zegt, ja, bijna gebiedt dat het je jaren jonger maakt, trek je dan tegen heug en meug, hoewel onzichtbaar om scheve gezichten te voorkomen, die jas zonder mouwen maar met veel teveel zakken aan. Met als resultaat dat ongemakkelijk gevoel, dat idee van volkomen overbodigheid waarmee je wel op pad moet gaan. Als de echte held op sokken, als die pantoffelheld met zijn bodywarmer aan, waarmee hij volgens zijn vrouw de wereld zal veroveren. Maar vraag hem niet, terwijl hij daar zo schielijk en ondanks zichzelf langs schuifelt, hoe het is om zo bij de tijd te zijn of te voelen. Want dat is natuurlijk geweldig omdat hij zijn vrouw niet anders mag laten horen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Mannen en bodywarmers

 1. Margo zegt:

  Wat is er mis met bodywarmers? En met leggings? ik kijk niet naar kleding. Voor mij geldt alleen niet te bloot, en krappe t-shirts over vetrollen zijn ook walgelijk. Mensen die lopen als beren zijn ook erg. Die zulke dikke benen hebben dat ze niet normaal kunnen lopen. Of vrouwen die vreselijk dik zijn en dan een rokje tot direct onder hun kruis hebben, dat zag ik van de week. Dus hoe minder ik zie van mensens vet hoe beter, dus ik juïg de bodywarmer eerder toe.

 2. robschimmert zegt:

  Herken je ze dan niet die bijdehande vrouwen met tasje om de buik met die door hen in bodywarmer gestoken kerels van hen twee passen erachter? En dat mag van mij best. Maar mag ik dat svp vermakelijk vinden en tegelijkertijd blij zijn dat ik me niet in zo’n gordel met opbergvakken hoef te hijsen?

 3. Margo zegt:

  Dat is dan echt een pantoffelheld, als hij zich door zijn vrouw ergens in laat hijsen en achter zijn vrouw loopt, dan verdient hij het om voor gek te lopen. Tasjes op de buik zijn in de vakantie misschien handig maar wel erg ja.
  Dat zijn van die kenaus, die vrouwen, die types ontloop ik!

 4. pjotr zegt:

  Als mannen nu eens gewoon zelf hun eigen kleding kopen, is er niets aan de hand!

 5. Margo zegt:

  Dan lopen ze helemaal voor gek Pjotr! 🙂

 6. Nanos zegt:

  Trek maar eens een bodywarmer aan, Rob. Die beschermt weldegelijk tegen de kou van het najaar. Het mag er best een zijn zonder zakken, want ze zijn er ook zonder of met weinig zakken.
  Die dwars over de borst gedragen tasjes zijn geen gezicht, ben ik met je eens.
  (Mijn echtgenoot heeft geen bodywarmer en van mij hoeft hij het ook niet, moet hij helemaal zelf weten. Hij heeft het liefst mij als pakpaard, wat ik natuurlijk weiger, en dus heeft hij de meeste van al die spullen gewoon niet bij zich. Maar dat is een ander verhaal.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s